Diari Més

Economia

Puigdemont apel·la a la resistència i al relleu generacional en l'empresa

El president de la Generalitat assisteix a la gala del 130è aniversari de la Cambra de Comerç i reivindica les fortaleses de l’ens al llarg de la història

Fotografia de família dels premiats amb les autoritats ahir al Teatre Fortuny.

Puigdemont apel·la a la resistència i al relleu generacional en l'empresaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant de temps difícils i de crisi, les cambres de comerç i el sector empresarial han estat capaços de de resistir. Aquest va ser l’eix principal del missatge que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va pronunciar ahir al vespre durant l’entrega de premis del 130è aniversari de la Cambra en un Teatre Fortuny ple a vessar. El president va destapar una llista de xifres que «conviden» a la recuperació econòmica, com el «creixement del 3,4% amb el que tancarem aquest any, una xifra idèntica a la del 2015» o la creació d’«un 21% més d’empreses a Catalunya que ara fa un any». Cercant contagiar les dosis d’optimisme en el moment present, el president va voler remarcar la importància del futur de les empreses: «tenim el deure de recollir els testimonis i el llegat de tots els esforços que han fet els nostres predecessors per llegar un futur als nostres fills i néts». Un relleu generacional que preparen algunes empreses com és el cas d’Álvaro Palacios, un dels «cinc magnífics» del boom vinícola del Priorat que ahir van recollir un dels premis d’honor i que va reivindicar que el guardó respon, essencialment, «a la gent que ha treballat la terra a la comarca durant segles».

Un «amor a la regió» de Palacios que es pot fer extensiu a molts dels empresaris que ahir van recollir el guardó, en una gala que va reconèixer gent de ciutat –vegi’s, per exemple, el cas de Tomàs Barberà– o el Taller Baix Camp, qui va rebre el premi per part de Ticnova. El seu representant va trencar amb la formalitat i agraiment amb la que és habitual el format d’aquests actes, reivindicant el fet de premiar a centres formatius: «la societat reconeix normalment a empreses que tenen seus en paradisos fiscals i no els hi passa res» va reblar. Més formalitat hi va haver en els discursos com el del Centre Comercial La Fira, estrenant-se a la gala com un dels nous agents comercials de la ciutat i premiant a l’IES Baix Camp per «la seva visió de futur apostant pel mòdul de gestió de vendes», segons explicava la directora Mayte Forján. Comerç, tanmateix, representat per establiments com el Forn Sistaré, premiat per Vermuts Miró. Carles Prats destacava de Sistaré el fet de ser «un referent de qualitat i col·laborant en nombroses iniciatives ciutadanes».

La gala, però, també va tenir un reconeixement pels periodistes i mitjans de comunicació, recollint el premi per part d’un altre periodista també president Puigdemont i que va obrir l’entrega de premis d’una cerimònia que va presentar la periodista Xantal Llavina. En l’acte de la Cambra hi va haver nombroses autoritats com el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, o el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Ricard Font, reivindicant el paper d’agents com Ryanair empleant als diplomats de CESDA. Prèviament a la gala, autoritats i regidors van rebre amb la solemnitat habitual al president de la Generalitat al Palau Municipal. El president va signar, com és habitual, el llibre d’honor de l’Ajuntament i va rebre de l’alcalde l’obsequi dels volums de la història reusenca i una caixa de vermut. En sortir per la porta, es va trobar un petit grup de representants de Societat Civil Catalana a Reus exhibint banderes espanyoles que es van traslladar també al Fortuny.

Regidors de la CUP reben al president amb fotos del Rei

Els regidors de la CUP van rebre ahir a la tarda al president de la Generalitat amb fotografies del rei Felip VI i del conseller d’Interior, Jordi Jané. Durant la salutació oficial que va fer Puigdemont, el portaveu de la CUP, Edgar Fernández, li va dir al president de la Generalitat que ells «no estan per dinamitar l’acord entre JxSí i la CUP però que els sap greu que des de la formació de JxSí no s’intentin evitar determinades accions»

Moment de la trobada dels cupaires amb Puigdemont.

Puigdemont apel·la a la resistència i al relleu generacional en l'empresaOlívia Molet

tracking