Diari Més

Tribunals

Demanen 18 anys per un home que violava 'per sistema' la seva dona

Els fets van passar a diferents domicilis de Reus, un d’ells en presència d’un dels fills al bressol

Imatge de la façana de l'Antiga Audiència de Tarragona.

Un any de presó per endur-se els electrodomèstics del pis abans que el desnonessinCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Tarragona demanarà un total de 18 anys de presó per F.A.G.S., un marit acusat de violar repetidament a la seva dona al llarg dels anys de matrimoni a diferents domicilis on van viure a la ciutat de Reus, segons reflecteixen les conclusions provisionals del Ministeri Públic.

Com que no existeix prova de lesions en els fets, només se citen dues de les ocasions en les quals va ocórrer: el mes de desembre del 2013 i mitjans del 2009, pocs mesos després de contraure matrimoni.

Segons el relat del fiscal: l’encausat va arribar al seu domicili conjugal amb intenció de mantenir relacions sexuals. En rebre la negativa de la seva esposa, que es va oposar, «amb ànims d’atemptar contra la seva dignitat sexual, la va llençar sobre el llit, li va treure la roba i la va retenir pels braços».

L’agressió sexual es va produir, presumptament, en presència del seu fill més petit, que es trobava al bressol dins la mateixa habitació. Segons remarca el Ministeri Fiscal, fets similars als descrits ja s’havien produït anteriorment dins l’entorn familiar, tot i que en cap dels casos existeixen lesions que s’hagin pogut «objectivar» per part dels forenses.

Els fets han estat qualificats provisionalment, a l’espera del judici, que tindrà lloc la setmana vinent a l’Audiència Provincial de Tarragona, com constitutius de dos delictes d’agressió sexual amb penetració –vaginal i anal respectivament–. Per aquests delictes es demanen dues penes de 9 anys de presó.

S’afegeix a la petició fiscal la prohibició d’aproximació a la víctima per part de l’acusat per un espai de temps de 10 anys, així com vetar-lo perquè es pugui comunicar amb ella per qualsevol mitjà també durant una dècada. F.A.G.S., en cas de ser condemnat, haurà de complir un període de llibertat vigilada de 5 anys després de complir amb la pena de 18 anys en el cas que sigui imposada la condemna per part del tribunal tarragoní.

Segon judici en un mes

Aquest és el segon cas de fets protagonitzats per un marit dins l’entorn familiar i davant de fills, ja que el passat mes de novembre Diari Més ja va deixar constància d’un altre judici d’un reusenc que va protagonitzar agressions sexuals amb violència contra la seva parella.

tracking