Diari Més

Els parquing municipals mantenen el cost màxim de 4 euros i les tarifes de zona blava es congelen el 2017

Els vehicles elèctrics hauran de pagar l'aparcament a partir del gener, però comptaran amb un 50% de descompte

Aparcament municipal de les Oques.

Els parquing municipals mantenen el cost màxim de 4 euros i les tarifes de zona blava es congelen el 2017Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de Reus Mobilitat i Serveis ha aprovat el dilluns 28 de novembre mantenir per al 2017 la tarifa reduïda de l’aparcament de llarga durada, amb un màxim diari de 4 euros a tots els pàrquings municipals. Aquesta tarifa es manté vigent des de desembre de 2013, quan es va reduir de 8 a 4 euros l'import màxim en els aparcaments subterranis. També ha decidir mantenir la tarifa nocturna de 0,50 cèntims l'hora des de les 22h a les 6h i congelar les tarifes de zona blava.

D’aquesta manera, el preu màxim diari continua sent de 4 euros per a tots els aparcaments: Llibertat, Oques, Baluard, Prim, Pastoreta, Sant Ferran, Carrilet i La Fira Centre Comercial. Això significa que a partir de la tercera hora d'estada, el preu ja no pot superar els 4 euros. El preu de la primera i de la segona hora tampoc varia. «Les bones dades d'ocupació ens permeten congelar tarifes de cara al 2017 –ha afirmat el regidor i president de Reus Mobilitat i Serveis, Marc Arza-. Reus té una xarxa municipal d'aparcaments competitiva, amb més de 3.200 places, i això es tradueix en més capacitat d'atracció de la ciutat i de sectors econòmics com el comerç, la restauració, l'oci i la cultura.»

Els vehicles elèctrics tindran un descompte del 50% als aparcaments municipals

Els vehicles elèctrics continuaran mantenint la gratuïtat de la recàrrega, però hauran de pagar per l’aparcament. A partir del gener s’activarà el pagament del temps d’estacionament dels vehicles amb un descompte equivalent al 50% sobre el preu establert. Es crea l’abonament “24 hores Vehicle elèctric”, que permet aparcar 24 hores en qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal a un preu de 60 euros al mes, que equival a un import màxim de dos euros diaris. «Amb aquesta mesura volem facilitar la rotació a les 26 places per a vehicles elèctrics que ofereix actualment la xarxa municipal», ha explicat Arza.

Pel que fa als abonaments, tots els preus vigents es congelen. També es manté la bonificació d'un 75% en el segon abonament, si la targeta addicional va a nom del mateix titular i els dos usuaris pertanyen a la mateixa unitat familiar. Amb aquest descompte, el primer abonament múltiparquing de 24 hores costa 105 euros al mes i el segon, un cop aplicat el descompte, 26,25 euros.

Les tarifes de la zona blava, congelades

Per altra banda, els preus de la zona blava es congelen i seran els mateixos que aquest 2016. Pel que fa al preu de l'anul·lació de denúncia quan s'ha excedit el temps del tiquet, es manté en 5 euros. L'únic canvi en aquest cas afecta als vehicle elèctric: amb la millora substancial que suposen les dues noves estacions de càrrega ràpida, cal limitar l'estacionament a la via pública per facilitar-ne la rotació. Així, a partir de 2017, en aquests espais –el que ja està en marxa a la plaça del Pintor Fortuny i el que entrarà en funcionament pròximament a la Riera Miró– caldrà obtenir el tiquet de zona blava corresponent.

tracking