Diari Més

Cultura

El reusenc Antonio Mellado guanya el 1r Premi Periodisme Jove Joan Marc Salvat

El periodista de 22 anys es va presentar al certamen amb un documental sobre la tradició oral del Priorat

Els guanyadors del certamen.

El reusenc Antonio Mellado guanya el 1r Premi Periodisme Jove Joan Marc SalvatCedida/Marc Busquets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Castell del Paborde de la Selva del Camp ha viscut aquest divendres al vespre un acte en què la memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015), que va perdre la vida en un accident de trànsit el desembre de 2015, i el talent comunicatiu del territori han estat els protagonistes. Aquest esdeveniment ha estat el lliurament del primer Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, el qual reconeix la trajectòria del periodista selvatà a títol pòstum i premia la tasca dels professionals d’aquest sector menors de 27 anys del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El guanyador del primer premi de la primera edició d’aquest guardó –amb una dotació econòmica de 1.500 euros- ha estat el reusenc de 22 anys Antonio Mellado amb el treball d’investigació en format documental Les llegendes del Priorat, el qual se centra en la tradició oral d’aquest territori. El segon premi, valorat en 900 euros, l’ha rebut Fabio Marchi, de 24 anys, per la seva trajectòria professional: el jove periodista ha estat treballant en diversos diaris del territori i ara ocupa el càrrec de responsable de F1 al Mundo Deportivo i ha iniciat una empresa de comunicació a Reus. El tercer premi ha estat per la periodista reusenca de 23 anys Cristina Valls, premiada amb 600 euros pel seu recull d’entrevistes realitzades a artistes que han actuat al Teatre Fortuny publicades al Diari de Tarragona.

També es van atorgar dues mencions especials al treball fotogràfic l’Arkhé de la Maièutica de Maria Ramírez, exposada a la sala del vestíbul del Centre de Lectura, i a l’article El retaule de les emocions d’Enric Garcia, publicat al Fet a Tarragona. A més, el periodista, soci de Reusdigital i amic personal de Salvat, Josep Gallofré, va donar un ram de flors a la família de Joan Marc Salvat com a reconeixement personal.

L’acte, organitzat per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i Infocamp.cat i conduït per la periodista Sílvia Sagalà, va comptar amb la presència de família, amics i companys de professió del Joan Marc, a més d’una representació de les institucions que han col·laborat amb el certamen: els ajuntaments de Reus i la Selva del Camp, la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Reus.

Els encarregats de prendre la paraula van ser l’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdéu, i el director de Reusdigital.cat, Marià Arbonès, que es van mostrar molt satisfets per la celebració del primer premi i van dedicar unes paraules en record a Joan Marc Salvat. «Quan el vaig conèixer em va sorprendre la seva capacitat d’absorbir coneixements i transformar-los en una idea i una opinió pròpia», va destacar Masdéu,

qui va afegir que Salvat «és un exemple i una imatge per la gent jove per tots els valors que representava».

Per la seva banda, el director de Reusdigital.cat –on Salvat va treballar diversos anys-, va destacar totes les qualitats que tenia en Joan Marc Salvat per ser un bon periodista: «vocació, interès, independència, ètica, do de gents, sentit de l’humor, astúcia i bondat», a més de destacar el seu gran valor com a persona, company i amic. Per altra banda, va mostrar la seva satisfacció per com ha anat el procés d’aquest primer premi, el qual demostra que «el món jove del periodisme no és ern sinó que és viu perquè té present i futur». A més va destacar la voluntat del premi de contribuir al fenomen dels mitjans locals i el periodisme de qualitat i proximitat.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i director de CatalunyaPlural.cat (eldiario.es), Josep Carles Rius. El periodista va destacar les qualitats que remarca el certamen en els joves periodistes: ètica, honestedat i capacitat d’iniciativa, unes condicions essencials per fer bon periodisme que posseïa Salvat. «Necessitem que els periodistes joves mantinguin el compromís que representava el Joan Marc», va expressar Rius. L’acte va cloure amb l’actuació musical de Fito Luri i un refrigeri per tots els assistents.

Joan Marc Salvat, un jove periodista amb un llarg recorregut professional

Joan Marc Salvat, el periodista selvatà que homenatja aquest certamen, va perdre la vida als 27 anys en un accident de trànsit al desembre de l’any passat, quan ocupava el càrrec de director de Canal Camp i Ràdio La Selva del Camp. El jove havia desenvolupat una prolífica trajectòria professional que passava per mitjans com Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio, Infocamp, El Punt, Viu Reus, Diari Més, Tarragona 21, El 9 Esportiu, Punt 6 Ràdio o la Xarxa de Comunicació Local. També va col·laborar amb el diari Ara i Intocabledigital.cat amb cròniques sobre la campanya electoral nord-americana 2012, any en què va estar vivint uns mesos a Nova York.

El segon premi.

El reusenc Antonio Mellado guanya el 1r Premi Periodisme Jove Joan Marc SalvatCedida/Marc Busquets

El tercer premi.

El reusenc Antonio Mellado guanya el 1r Premi Periodisme Jove Joan Marc SalvatCedida/Marc Busquets

La família de Joan Marc Salvat va rebre un ram de flors.

El reusenc Antonio Mellado guanya el 1r Premi Periodisme Jove Joan Marc SalvatCedida/Marc Busquets

tracking