Diari Més

Societat

Les Germanes Clarisses elaboren una nova galeta amb avellana de Reus

La comunitat estrena aquest Nadal una recepta «creada per nosaltres i amb producte de la terra» que es comercialitzarà des del monestir de Santa Clara

Dues de les germanes donen força als dolços.

Les Germanes Clarisses elaboren una nova galeta amb avellana de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pràcticament dos anys després de posar en marxa l’obrador que va suposar, per a les Germanes Clarisses, la transició del fil i l’agulla a la pastisseria, la comunitat està d’estrena. Al forn del monestir de Santa Clara ha començat a entrar, aquesta setmana, una nova recepta de galeta, elaborada amb avellana de Reus i que culmina la voluntat de les clarisses de donar lloc a un dolç «creat per nosaltres i amb producte de la terra». Encertar la combinació precisa entre sucre, farina, mantega, ous i avellanes no va ser feina senzilla. I és que «vam fer diferents proves i les vam tastar abans de trobar la definitiva, la que realment tenia el gust que ens agradava».

Al llarg de tot un matí, les encarregades d’aquesta dolça labor poden arribar a fornejar fins a 500 galetes, les quals elles mateixes encapsen abans d’oferir-les a la venda en dos formats diferents: una capsa de vint unitats que tindrà un preu de 9,50 euros i una bosseta de sis dolços, al preu de 2,90 euros. Comprar-les serà possible, a partir d’avui mateix, al mateix monestir de Santa Clara però també a la Catedral de Tarragona i a la Llibreria Catòlica del carrer Sant Llorenç. Fins ara, només les pròpies germanes les han menjat, i un grup de familiars que va coincidir de visita mentre la comunitat anava enfeinada en la creació. Els qui ho facin d’aquí endavant, de ben segur que no quedaran decebuts amb aquests dolços que afegeixen una nova varietat a les quatre que ja manegaven les Germanes Clarisses en la seva incursió a la pastisseria, la qual havia arrencat amb galetes de mantega, de coco, d’anís i integrals.

Les primeres unitats

Són habitualment tres les monges que es dediquen de forma plena a aquesta tasca, sorgida amb la idea de «comptar amb una feina contínua que ens poguéssim organitzar nosaltres mateixes i que anés al nostre ritme», apunta una de les germanes. L’elaboració comença amb la massa. Una vegada refrigerada, se li dóna forma en diferents porcions que seran les galetes, es col·loca una avellana al capdamunt de cadascuna d’elles i es posa la safata al forn. Quinze minuts després i dos més d’addicional per compensar la diferència de calor dins el forn, enllestit. I només falta encapsar-les per a poder-les gaudir. La nova recepta s’estrena aquest Nadal a l’obrador de les Germanes Clarisses, però es mantindrà de manera que se’n pugui gaudir durant tot l’any. De moment, i després de tres dies de feina, les primeres galetes amb avellana de Reus estan ja a punt.

Les germanes preparant les galetes.

Les Germanes Clarisses elaboren una nova galeta amb avellana de ReusOlívia Molet

Les germanes preparant les galetes.

Les Germanes Clarisses elaboren una nova galeta amb avellana de ReusOlívia Molet

Les galetes d'avellana.

Les Germanes Clarisses elaboren una nova galeta amb avellana de ReusOlívia Molet

tracking