Diari Més

Via pública

Veïns de Monestir denuncien l'estat «deplorable» del solar de la Sedera

Els residents presenten aquest dimarts una reclamació a l’OAC on apunten als «perills» del cablejat elèctric, entre d’altres

L'entorn de la Sedera amb el cablejat elèctric.

Veïns de Monestir denuncien l'estat «deplorable» del solar de la SederaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mes i mig després de la finalització dels treballs d’enderrocament de l’antiga fàbrica Passarel·la Tèxtil, coneguda popularment com la Sedera, els residents del barri, a través de l’Associació de Veïns Monestir, presentaran aquest dimarts una reclamació davant de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) on denunciaran les condicions en què ha quedat l’espai una vegada han conclòs les obres. Així ho ha exposat el president de l’entitat veïnal, Alfons Berbel, qui qualifica la situació del solar de «deplorable». Les principals queixes veïnals tenen el seusfocus en el «cablejat elèctric de mida considerable que ha quedat per la vorera del carrer d’Evarist Fàbregas», concreta Berbel, qui afegeix que «estem parlant de llum corrent, no de fanals i això representa un perill». D’altra banda, els veïns posen de relleu que les tanques de protecció es troben envaint la via pública, quan «haurien d’estar dintre del recinte de la Sedera», un fet que «suposa un problema perquè la gent pugui transitar per la zona tranquil·lament i pot ocasionar que algú ensopegui». En aquest sentit, veïns de Monestir recorden que «es va posar en coneixement del consistori fa dues setmanes que les tanques estaven per terra i tota la pols entrava als xalets». «Les van aixecar i les van lligar amb un filferro clavades a terra però encara segueixen envaint bona part del carrer», argumenta el president l’associació de veïns Monestir. Els residents també exposen que les condicions en què ha quedat l’arbrat: «van dir que es replantarien però no l’empresa no ha fet res de moment». Tanmateix, posen en consideració l’estat en què ha quedat la vorera del carrer d’Evarist Fàbregas.

Davant de l’estat que persenta del solar, Berbel planteja la qüestió de «qui ha de pagar la factura per aquests desperfectes, si és responsabilitat de l’Ajuntament, l’empresa o els contribuents». La versió que denuncien els veïns xoca amb la de Solvia, l’empresa que gestiona els terrenys, i que assegurava recentment que «després de finalitzar les obres d’enderrocament, els treballs s’havien centrat en la reparació de les voreres i replantar els arbres que s’havien vist afectats». Els treballs d’enderrocament de la històrica fàbrica es van iniciar el passat mes de maig i van tenir una durada de quatre mesos. Unes actuacions no exemptes de polèmica, ja que han generat durant aquest temps queixes per part de les les entitats veïnals, a les que ara s’hi afegeixen les derivades de l’enderrocament.

Habitatges de planta baixa

Respecte als usos als quals ha d’anar destinat aquest solar del passeig de Misericòrdia, Berbel reitera que «ens trobem a l’espera del què pugui dir el POUM, però mantenim la nostra posició que si s’ha d’edificar en aquests terrenys, es facin habitatges de planta baixa» en comptes de «4 o 5 pisos».De la mateixa manera, el president veïnal referma la seva negativa a què el terreny es pugui destinar a zona d’aparcament verda, una de les opcions que preveu el consistori.

tracking