Diari Més

Successos

Reus rebutja les argumentacions de Gas Natural

Reus insisteix que Gas Natural ha vulnerat la llei i el principi de prudència

La porta del pis on vivia l'àvia.

Reus, morta, pis, incendi, porta, donaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de Benestar Social deReus, Montserrat Vilella, ha insistit que Gas Natural «ha vulnerat» la llei i el «principi de prudència» al cas de l'anciana morta en un incendi, i ha rebutjat les explicacions de la companyia sobre el llistat de famílies vulnerables, hareiterat que Gas Natural ha vulnerat la Llei 24/205 perquè no va posar en coneixement dels serveis socials que procedirien a tallar el subministrament energètic a la dona morta, raó per la qual l'ajuntament no va poder informar a la companyia de la seva situació de vulnerabilitat.

«És preocupant que no avisin (del tall energètic), però és encara més preocupant que l'acabin tallant, perquè estan vulnerant el principi de prudència», ha argumentat la regidora, després de destacar que les empreses energètiques han de complir la llei. Tambéha rebatut les explicacions que va donar aquest dimarts Gas Natural a través d'un comunicat, en què va explicar que la companyia disposa d'un canal exclusiu de gestió amb els serveis socials dels ajuntaments per poder atendre conjuntament els casos de vulnerabilitat.

No obstant això, Gas Natural argumenta que a les llistes de clients vulnerables queReusels havia comunicat des que va posar en pràctica aquest procediment el 2014, «no hi figura aquesta clienta».

Tot i així la regidora ha recalcat que «L'explicació que dóna Gas Natural no justifiquen els fets, i no els eximeix del compliment de la llei, que és molt clara» a l'hora de comunicar que procedirà a tallar el subministrament energètic, ja que la llei «garanteix» que prèviament han d'informar els serveis socials. Vilella, a més, ha explicat que les famílies en situació de vulnerabilitat o de risc d'exclusió social no formen part de llistes tancades, ja que s'estudia cas per cas en quina situació es troben les persones en cada moment.

La regidora, en aquest sentit, ha recordat que l'anciana morta no podia fer front al pagament de les factures de l'aigua, que sufragava l'ajuntament deReus, després que la dona sol·licités ajuda als serveis socials. Finalment ha admès que es necessiten més eines per combatre la pobresa energètica i, així, ha defensat l'extensió del bo social, que ara només cobreix el 10% de famílies vulnerables, perquè va ser pensat «per un moment concret i, ara, la realitat és una altra».

tracking