Diari Més

Laboral

Una treballadora de Reus Transport Públic denuncia l'empresa per «assetjament laboral»

La CUP aprofita l'episodi per demanar de nou la dimissió del gerent, Josep Maria Adserà

Un moment de la roda de premsa duta a terme per la CUP amb la treballadora afectada.

Una treballadora de Reus Transport Públic denuncia l'empresa per «assetjament laboral»CUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una treballadora de l'empresa municipal de transport de Reus, Reus Transport Públic, ha denunciat públicament aquest divendres a l'empresa per assetjament laboral. Segons defensa la CUP, que dóna suport a la denunciant, Francisca Marchante Manjón, aquesta va patir assetjament laboral per part de membres de l'empresa «cap a la seva persona» i aquesta situació ha desembocat en un «procés d'incapacitat temporal de llarga durada».

El procés d'incapacitat ha comportat, al seu torn, l'apertura d'un expedient disciplinari per set infraccions laborals «que a dia d'avui no han estat objecte de cap resolució ferma, ni d'arxiu ni de sanció», asseguren des de la CUP. Fa sis mesos que la treballadora pateix una situació d'incertesa sobre les seves tasques a l'empresa i un possible acomiadament disciplinari.

Per altra banda, la CUP segueix denunciant que la treballadora està en una situació de confusió d'organigrama i de relació de les funcions, ja que exerceix tasques tant per a l'empresa Reus Transport Públic com per a Reus Mobilitat i Serveis. «En aquest context, la senyora Marchanteha desenvolupat durant més de dotze anys el lloc de treball de coordinadora de l’empresa Reus Transport Públic,sense que a dia d’avui hagi aconseguit el correcte enquadrament de les seves funcions dintre de les categories professionals de l’empresa», conclou la CUP de Reus.

Per altra banda, l'agrupació no ha dubtat en reclamar de nou la dimissió de l'actual gerent de Reus Transport,Josep Maria Adserà, que ha estat condemnat pel Tribunal de Comptes per «negligència greu»en la gestió dels diners de l'empresa. D'aquesta manera, la CUP veu en aquest cas d'assetjament una nova porta per tal que la seva dimissió sigui una realitat.

tracking