Diari Més

La selecció per la direcció artística del Trapezi rep cinc candidatures

A finals d’any es coneixerà qui ha estat designat com a nou responsable dels propers espectacles del certamen, que al 2016 assolia la vintena edició

L'espectacle inaugural del festival Trapezi, l'any passat.

La selecció per la direcció artística del Trapezi rep cinc candidaturesOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La propera edició de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi es troba en la fase final per determinar qui serà l’encapçat d’assumir-ne la direcció artística. El nom d’aquesta persona encara no s’ha donat a conèixer, tot i que abans de final d’any la decisió s’hauria de fer pública, segons han explicat fonts municipals. De moment, el que sí que ja es coneix és que hi ha cinc persones que opten a ocupar aquest càrrec, una vegada finalitzat el procés de recepció de candidatures. Entre aquestes hi podria figurar la de Jordi Gaspar, qui ostenta aquesta responsabilitat i podria optar a la reelecció per aquest càrrec. En aquest sentit, cal recordar que Gaspar ha estat l’encarregat de la direcció durant les darreres edicions i, passi el que passi en la selecció final, desenvoluparà la seva tasca finals d’aquest 2016, temps en què «continua treballant en la preparació de la pròxima edició de la fira», tal i com argumenten des del consistori reusenc.

Programació i companyies

Tal i com es detalla en les bases, fetes públiques a finals del passat mes d’agost en el Butlletí Oficial de la Província (BOPT), el procés de selecció del servei inclou la direcció artística de les edicions XXI i XXII de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi, que s’han de celebrar el 2017 i el 2018, respectivament. El pressupost bàsic de licitació per a aquest àmbit és de 35.090 euros amb IVA inclòs i el valor estimat del contracte és de 60.900 euros sense IVA. El contracte admet una pròrroga d’una única anualitat. La direcció artística del Trapezi és el responsable de la programació artística de cada una de les edicions i s’ha de responsabilitzar de tota la coordinació. En aquest sentit, tal i com s’especifica en el plec de clàusules, ha de respondre al paper estratègic que té per les arts del circ a Catalunya i com a plataforma de mercat per a la professió.

Pel què respecta pròpiament als continguts, un 50% dels espectacles que es programin a la Fira de Circ de Catalunya trapezi han de ser de companyies catalanes, a banda d’apostar per altes produccions d’altres comunitats autònomes i companyies d’àmbit internacional. La darrera edició del festival Trapezi es va celebrar el passat mes de maig, arribant a la vintena edició. Els protagonistes del Trapezi, són principalment els espectacles de carrer, que conformen fins a un 80% de la programació durant els dies que té lloc aquest certamen que es desplega a la capital del Baix Camp. La fira del circ està organitzada per l’Ajuntament de Reus així com el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tracking