Diari Més

Pellicer, Gomis i l'exgerent de Shirota testifiquen al Tribunal de Cuentas per l'aval de 3 MEUR

Tres declaracions copen la primera jornada de judici en la investigació comptable per la garantia a SFF

Imatge d'arxiu de les instal·lacions que acollien Shirota.

Pellicer, Gomis i l'exgerent de Shirota testifiquen al Tribunal de Cuentas per l'aval de 3 MEURACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers testimonis citats en el marc del judici oral al Tribunal de Cuentas (TC) per l’aval que l’antiga Innova va concedir a l’empresa de recerca alimentària publicoprivada Shirota Functional Foods (SFF), el qual, tal com va avançar el Diari Més, arrenca un cop assenyalat 15 mesos després de celebrar-se l’audiència prèvia, van declarar ahir al Departament Segon de la Secció d’Enjudiciament de l’òrgan fiscalitzador. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, l’exprimera tinent d’alcalde, Teresa Gomis i l’exgerent de Shirota, Xavier Gómez, van comparèixer davant el jutge en la primera jornada de declaracions, que va iniciar-se a les deu del matí i va allargar-se prop de quatre hores. Hi ha prevista una de segona, avui també a les deu del matí, a què estan citats l’exsecretària i assessora jurídica d’Innova, Natàlia Torrell i l’administrador concursal de Shirota, Roberto Cortadas.

En les exposicions, els tres testimonis s’haurien pronunciat, segons fonts properes a la investigació comptable, en la línia que no van produir-se il·lícits en l’aval de 3 milions d’euros que el hòlding d’empreses municipals Innova va concedir a l’empresa de capital mixt Shirota Functional Foods sense tenir-ne la majoria de l’accionariat. Presumptes irregularitats en aquest procés van ser denunciades per la CUP, al 2012, davant el Tribunal de Cuentas, el qual va iniciar una investigació comptable –la qual transcorre en paral·lel a la penal que està tenint lloc al jutjat d’instrucció número 3 de Reus– que ara culmina en judici oral. A Pellicer, Gomis i Gómez –i també a la resta de testimonis– el TC els havia citat a proposta de les parts i en considerar la necessitat i pertinença de la seva presència al judici oral, demorat fins ahir a conseqüència de l’estudi, precisament, de la sol·licitud d’alguns testimonis per no haver de respondre davant el jutge a Madrid.

La responsabilitat comptable

La causa al TC es dirigeix contra set excàrrecs del tripartit reusenc: l’exalcalde Lluís Miquel Pérez, Josep Morató, Eduard Ortiz i Álex Martínez (PSC), Jordi Bergadà i Empar Pont (ERC) i l’ecosocialista Daniel Pi (ICV), tots ells membres del consell d’administració del hòlding Innova que, al 2007, van votar a favor de la participació a l’entitat publicoprivada Shirota. La decisió va ser ratificada pel plenari municipal. Al 2014, el TC ja va citar als implicats per informar-los de la xifra a què haurien de fer front si es determina l’existència de responsabilitat comptable en l’aval.

tracking