Diari Més

L'Spar tanca al Mercat del Carrilet i l'Ajuntament li exigeix la reobertura

L’establiment fa un mes que no atén al públic i el consistori li recorda que té contracte fins el 2019

L'establiment Spar del Mercat del Carrilet.

L'Spar tanca al Mercat del Carrilet de Reus i l'Ajuntament li exigeix la reoberturaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha enviat un requeriment per escrit a l’empresa Fragadis per tal que reobri el supermercat Spar del Mercat del Carrilet, que es troba tancat fa un mes, aproximadament. Aquest local està gestionat per Reus Mobilitat i Serveis –empresa responsable dels mercats i els aparcaments– i Fragadis n’és la concessionària fins el juny de 2019, tal i com estipula en el contracte signat ara fa cinc anys. Fonts municipals han explicat al Diari Més que «s’està negociant amb l’empresa perquè torni a obrir» però el cert és que de moment no hi ha hagut cap passa en ferm de la concessionària per clarificar el seu futur. «Estem en un compàs d’espera però l’empresa està subjecta a un contracte que ha de complir, per tant ha d’obrir les seves portes. Si això no es produís hauríem d’actuar en conseqüència», afegeixen des del consistori.

La decisió de baixar la persiana es va produir «d’un dia per l’altre», segons constaten diversos paradistes del Mercat del Carrilet. Aquest tancament a priori sembla temporal –el propi establiment alimenta el dubte al no aparèixer cap cartell on especifiqui en quin estat es troba–. Fonts de Fragadis han explicat que «es tracta d’un tancament temporal que té a veure amb una reorientació del negoci». Pel què fa a les dates, s’han limitat a comentar que «no tenim un calendari de reobertura previst», declinant fer cap valoració sobre les negociacions. Una indefinició dels tempos per part de l’empresa contraposada amb la celeritat que cerca l’ajuntament per resoldre aquest assumpte. «Al consistori no li interessa tenir locals buits», comenten fonts municipals. El que sí han constatat a dia d’avui són dos aspectes: el primer, que «el local d’Spar «el van venir a buidar fa unes setmanes», segons diversos paradistes. I en segon lloc, que l’empresa segueix pagant el lloguer de les instal·lacions, segons recalquen des de l’Ajuntament.

L’establiment Spar, del grup Fragadis, va obrir les seves portes al 2011 en aquest local del mercat municipal. Té un total de 450 m² amb l’accés principal per la carretera de Salou. L’obertura responia a una estratègia de la companyia catalana d’instal·lar-se en emplaçaments d’aquest tipus com passa també amb el que hi ha ubicat al Mercat Central, inaugurat el maig de 2011. L’empresa alimentària també té altres establiments a la capital del Baix Camp, com el que hi ha situat al carrer Batan. L’anterior concessionari d’aquest local del Mercat del Carrilet havia estat la cadena d’electrodomèstics Idea.

Rellançament dels mercats

Tant la concessió del local que ocupa Fragadis com la de la resta de parades del Mercat del Carrilet acabarà d’aquí a tres anys, quan es compliran 36 anys de la seva inauguració de l’equipament. Abans es donaran a conèixer, a principis de l’any vinent, els resultats de l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Reus a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona que té com a objectiu el de rellançar els equipaments municipals. Un estudi que es va encarregar després de constatar-se el degoteig de tancament de parades tant al Mercat del Carrilet com al Central.

tracking