Diari Més

Mobilitat

Thomson TUI confirma 10 rutes per l'estiu de 2017 a l'aeroport de Reus

Desapareix de l'operativa el vol a l’aeroport irlandès de Knock estrenat els darrers mesos

Un dels avions de l'aerolínia en una imatge d'arxiu.

L'aerolínia Thomson TUI confirma 10 rutes per la temporada d'estiu de 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Thomson TUI UK-Ireland ha confirmat l’operativa de vols per l’estiu de 2017. Hi haurà deu rutes que connectaran amb l’aeroport de Reus l’any vinent. Aquestes seran Belfast, Birmingham, Bristol, Cardiff, Doncaster Sheffield, Glasgow, London Gatwick, London Luton, Manchester i Newcastle. Una de les novetats respecte la temporada anterior és que desapareix la connexió amb l’aeroport irlandès de Knock que es va estrenar aquest estiu, durant els mesos de juliol i d’agost. Des de la plana web de l’aerolínia es pot copsar la freqüència d’algunes de la major part de les rutes amb connexió amb l’aeroport reusenc.

En el cas de Birmingham, són dos vols setmanals, dimarts i divendres, del 9 de maig fins el 31 d’agost. Pel què fa a Bristol, es tracta d’un vol setmanal, els dissabtes, a partir del 13 de maig i fins el 28 d’octubre. Pel què fa a Cardiff, es tracta de vols amb sortida cada dimarts. Les connexions a Sheffield seran també un cop a la setmana, els divendres. En el cas de Glasgow, la xifra s’incrementa a tres vols setmanals, en dimarts, divendres i diumenge fins el setembre, i octubre els mateixos dies excepte dimarts. Segons es detalla en el cas de Gatwick, la freqüència és de dos vols setmanals, amb rutes operatives els dimarts, divendres i els dissabtes a partir del 12 de maig i fins el 31 d’octubre. Finalment, a Manchester hi ha indicats quatre vols setmanals i tres setmanals a Newcastle.

Poc a poc les aerolínies van confirmant les connexions de cara a l’estiu vinent. Una de les últims en fer públiques les novetats ha estat Ryanair. L’aerolínia irlandesa va anunciar recentment la incorporació d’East Midlands amb dos trajectes setmanals. Aquesta s’ha d’afegir a les de Birmingham, que comptarà amb dos vols a la setmana, el mateix cas que amb la ruta de Bristol. Pel què fa a Brussel·les, Ryanair va anunciar cinc vols a la setmana. També operarà a Cork amb tres vols setmanals i dos vols diaris a Dublín. En el cas d’Eindhoven, seran cinc trajectes setmanals. A Frankfurt en seran dos a la setmana. Finalment, també amb periodicitat setmanal, hi haurà dues connexions amb l’aeroport de Liverpool i cinc de London-Stansted.

Creixement a l’Aeroport

D’altra banda, la setmana passada es va donar a conèixer que l’Aeroport de Reus va rebre el passat setembre un total de 125.757 passatgers, un 18% més que en el mateix mes de l’any passat. En l’acumulat de l’any, ja són 725.500 els usuaris que han passat per aquestes instal·lacions, el que suposa un augment del 15,2% respecte el mateix període del 2015. Pel què fa al nombre d’operacions, en el darrer mes s’han dut a terme 1.499 moviments, un 10,1% més que al setembre de l’any anterior. En els nou primers mesos de l’any, es comptabilitzen fins a 11.490 aterratges i enlairaments, la qual cosa suposa un increment del 7,9% respecte el mateix període de l’any passat.

D’altra banda, com ja va avançar el Diari Més el passat agost, Aena ha iniciat els treballs per a la millora i adaptació de l’Edifici Terminal de l’Aeroport de Reus. En concret, s’ha tret a licitació un expedient d’assistència tècnica que inclou la redacció del projecte, per un import de 275.000 euros i un període d’execució de catorze mesos. D’altra banda, també s’inclou l’assistència tècnica de control i vigilància mentre es facin les obres per un import de 831.400 euros i un període d’execució de 27 mesos. Per dur a terme aquesta millora de les instal·lacions de Reus, s’ha dut a terme un estudi funcional de l’Edifici Terminal amb l’objectiu de cobrir les necessitats del mateix aeroport fixant com a horitzó l’any 2030.

tracking