Diari Més

Agricultura

Tractorada a Reus per reclamar un millor finançament

Unió de Pagesos ha organitzat una trobada en protesta per la mala gestió dels recursos econòmics per part del Departament d’Agricultura.

Els membres d'Unió de Pagesos demanen una millora dels ajuts econòmics.

Tractorada a Reus per reclamar un millor finançamentGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenarde pagesos s’han citat aquest dissabte al matí al Passeig Mata de Reus en protesta per la manca de finançament. La tractorada, organitzada pel sindicat Unió de Pagesos, ha servit per posar de manifest el descontentament amb els recursos econòmics que arriben tant de la Unió Europea com del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Jaume Ferrando, coordinador territorial d’UP al Camp de Tarragona, ha posat de manifest que els ajuts destinats a complir els nivells de producció establerts per la UE «han patit una retallada del 50% segons estimacions d’Unió de Pagesos». A més, Ferrando també ha denunciat que «hem deixat de percebre una gran quantitat del PDR, cosa que dificulta una modernització de la producció necessària per complir amb els estàndards de la UE».

Unió de Pagesos ha volgut posar de manifest que les retallades al Pla de Desenvolupament Rural arriben des del propi Departament d’Agricultura. Jaume Ferrando ha reconegut que amb més ingressos del PDR tindrien un millor pressupost però tampoc és això el que demana Unió de Pagesos: «No volem més diners, volem que el pressupost que hi ha ara estigui més ben administrat».

Guerra de preus per l’avellana

La tractorada també ha servit per posar de manifest les desavinencesamb la Cambra de Comerçpel que fa al preu de la fruita seca, sobretot de l’avellana. Rafel Español, responsable de la fruita seca d’UP ha denunciat que «portem anys venent per sota del preu internacional», i demanen una agilització del procés d’igualació de preus perquè sinó «arribarà el gener i ja haurem venut el 80% de la collita a uns 60 o 80 cèntims per sota».

Els assistents a la tractorada han abandonat el Passeig Mata en comitiva fins a l’Oficina Comarcal d’Agricultura del Baix Camp, on han lliurat un document amb les seves peticions als responsables.

Els tractors s'han trobat al Passeig Mata de Reus a les 10 del matí.

Tractorada a Reus per reclamar un millor finançamentGerard Faiges

La protesta dels pagesos ve motivada per les retallades del Departament d'Agricultura.

Tractorada a Reus per reclamar un millor finançamentGerard Faiges

tracking