Diari Més

MUNICIPAL

Més del 50% de les famílie sde les escoles bressol municipals reben ajudes

Les subvencions per l'escolarització oscil·len entre el 22,4 i el 46,7% del cost del servei

Les famílies usuàries de les escoles bressol municipals de Reus opten a subvencions tant per l'escolarització com de menjador.

Més del 50% de les famílies usuàries de les escoles bressol municipals reben ajudes de l'AjuntamentInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus subvencionarà en aquest curs 2016-2017 un total de 271 famílies usuàries de les escoles bressol municipal de Reus per l’escolarització dels seus fills, cosa que representa el 57,53% del total. Aquestes ajudes oscil·len entre el 22,4 i el 46,7% del cost del servei. D’aquesta manera, les famílies que reben aquest ajut aportaran entre 76’76 i 111,72 euros d’un servei públic que costa entre 144 i 203,5 euros. La dotació econòmica de la convocatòria de subvencions d’enguany, en la qual s’hi ha presentat 309 sol·licituds, és de 228.900 euros.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha remarcat l’esforç econòmic «important» que fa l’Ajuntament «per garantir que la ciutadania pugui fer ús, al mínim cost possible, dels serveis de qualitat que presten les escoles bressol municipals». Cal dir que per aquest curs s’han mantingut les ajudes al servei d’escolaritat i de menjador, que mantenen els mateixos llindars econòmics que el darrer curs amb un escalat d’ingressos de sis trams. Els ajuts pel servei de menjador es concentren a les famílies amb llindars econòmics més baixos.

Pel que fa a les convocatòries d’ajuts al menjador de les escoles bressol municipals s’han atorgat ajuts a 100 famílies, un 21,23% del total. L’Ajuntament subvenciona entre un 20 i un 40% del cost del servei en funció del llindar econòmic de les famílies. El preu públic del servei està fixat en 4,4 euros l’àpat, amb la qual cosa el cost per a les famílies subvencionades varia entre 3,52 i 2,64 euros.

Cal dir que al desembre s’obrirà un nou termini per tal que les famílies que s'hagin incorporat a les escoles bressol municipals més tard puguin acollir-se a les subvencions.

Programa d’ajuts individualitzats ‘T’ajudem a créixer’

L’Ajuntament també té en funcionament el programa ‘T’ajudem a Créixer’», finançat a través d’un conveni signat amb la Fundació La Caixa. El programa concedeix ajuts individualitzats a infants escolaritzats a llars d’infants de la ciutat. Es gestiona a través dels informes i propostes de Serveis Socials tant en relació al nombre d’hores de permanència al centre i als serveis utilitzats, com de l’import econòmic a satisfer per les famílies. En l’actualitat hi ha 15 infants a les escoles bressol municipals que es beneficien d’aquest programa.

tracking