Diari Més

Turisme

Els visitants russos disminueixen un 87% al Gaudí Centre respecte l'estiu passat

Per contra, les visites de catalans i espanyols en grups han incrementat un 59% i un 45% respectivament

Els visitants russos disminueixen un 87% al Gaudí Centre respecte l'estiu passat

Els visitants russos disminueixen un 87% al Gaudí Centre respecte l'estiu passatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha experimentat un canvi en el perfil de visitants a la ciutat, ja que les dades de visitants al Gaudí centre indiquen que el turisme rus ha disminuït un 87% respecte les mateixes dates del darrer any. Aquesta important disminució és un dels factors principals de la reducció de visitants total al Gaudí Centre, que s’ha reduït un 14%.

Per contra, s’ha recuperat el turisme català i espanyol, ja que les visites de catalans i espanyols en grups han incrementat un 59% i un 45% respectivament. Les visites individuals de turistes anglesos i belgues també han incrementat en un 19% i 11% respectivament. Cal dir que els visitants han puntuat el Gaudí Centre amb un 8,9 sobre 10, segons les 542 enquestes realitzades.

Tot i això, el balanç de la temporada d’estiu a altres atractius turístics i patrimonials ha estat positiu: el nombre de visitants a l’Institut Pere Mata s’ha incrementat un 4%, mentre que les visites a la Casa Navàs s’han mantingut respecte la temporada anterior.

Es redueixen les operacions relatives al Tax Free

La reducció del número de visitants russos amb alt poder adquisitiu té la seva translació en l’activitat del servei de city cash (Tax Free), del qual en poden fer ús els turistes de fora de la Unió Europea. El número d’operacions realitzades s’ha reduït aquest estiu un 35% respecte l’estiu passat, mentre que l’import retornar s’ha rebaixat un 43%.

En marxa la campanya de tardor M’agrada Reus

Per altra banda, l’Ajuntament de Reus, a través de l’agència Reus Promoció, posa en marxa aquest dilluns 10 d’octubre la campanya de tardor de promoció del comerç local M’agrada Reus. Aquesta campanya, programada per segon any consecutiu, aposta pel turisme de proximitat i vol contribuir al posicionament de la ciutat com un escenari ideal per anar de compres, passejar o gaudir de l’oferta cultural. La campanya publicitària s’allargarà fins el 20 de novembre i combinarà els missatgesM’agrada Reus,M’agrada comprar a Reus, M’agrada menjar a Reus i M’agraden els mercats de Reus.

tracking