Diari Més

JOVENTUT

Per primer cop a la història, un toc de campanes acompanya la sortida del seguici petit

Va anar a càrrec dels nois i noies dels caus Misericòrdia i MontsantCim

Els joves que hi van participar

Per primer cop a la història, un toc de campanes acompanya la sortida del seguici petitCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense cap contratemps, a les 6 en punt, les campanes de Sant Pau i Misericòrdia van començar a repicar i ventardivendresper a anunciar la sortida del seguici infantil de la ciutat, i l'acompanyaren durant tota la seva cercavila, fins que el primer element vaarribara plaça. El tocvadurarpoc més d'una hora, gairebé de forma ininterrompuda.

Elscampaners de Reusés un projecte dels agrupaments escoltes Misericòrdia i MontsantCim, dues entitats amb història a la ciutat. Són entitats on l’infant i jove és el centre de l’acció educativa, així que hancregut necessari fer-lospartícipstambé de la implicació a la festa major.

El "Toc de la Festa Major petita" va acompanyar el seguici infantil des del seu inici fins a l'entrada a plaça dels elements. Atès que no hi ha constància històrica de cap toc infantil va caldre crear-ne un de nou i per a fer-ho es van analitzar els antics tocs vinculats a la festa i a les processons i a partir d'aquí es va crearun toc nou que guardi similituds amb els tocs festius actuals però que no s'hi pugui confondre i que sigui assumible per nens/es i adolescents. També ha calgut tenir en compte la sonoritat i les característiques tècniques de les actuals campanes.

El toc, que es vaestrenardivendres a les 6 de la tarda, es realitza amb lescampanes de Sant Pau i Misericòrdiatocant simultàniament.La campana de Sant Pau és ventada mentre la campana de Misericòrdiacontribuieix al toc amb un alegre repic ràpid.

Aquest tocs’inspira amb el toc de festa actuali també té algunes similituds amb els tocs festiusanteriors a la guerra, especialment el toc de les processons ordinàries, o un dels fragments del toc defesta de l’època.

Pel que fa als campaners, són diferents grups d'ambdós caus: al setembre els encarregats han estat elsPioners i Caravel·les(joves de 14 a 16 anys) iper Sant Pere al juny ho faran elsRàngers i noies Guia(adolescents d'11 a 13 anys).

tracking