Diari Més

Borges portarà als jutjats les avaries contínues al rellotge de la plaça Prim

L’empresa reusenca emprendrà accions legals contra fabricant i instal·lador del dispositiu si «segueixen sense respondre» als requeriments de reparació

La pantalla del rellotge va tornar a apagar-se la nit de dilluns.

Borges portarà als jutjats les avaries contínues al rellotge de la plaça PrimOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rellotge de la plaça Prim va tornar a quedar desactivat, per segona vegada en el darrer mes, la nit d’aquest dilluns 26 de setembre. La pantalla havia estat mostrant, al llarg de tota la jornada, sèries de números que no es corresponen amb la informació de l’hora, la temperatura i la humitat que habitualment ofereix i que reproduïen els «errors de lectura» que ja havien portat Borges a apagar els caràcters led el passat 25 d’agost. L’avaria és la mateixa que en aquella primera ocasió, i resulta de la «mala connexió entre el mecanisme, que sí que funciona correctament, i la pantalla, que no s’il·lumina com hauria», apunten fonts de l’empresa reusenca.

Borges lamenta el «resultat desastrós» de les relacions amb el fabricant del rellotge i amb l’instal·lador, als quals «estem requerint la reparació de manera permanent», i apunta que «haurem de passar a accions legals, interposar una denúncia i reclamar que ens tornin l’import que vam pagar» si l’avaria no se soluciona «de forma definitiva» en els properes hores.

I és que, al moment de passar a ocupar l’espai publicitari que fins l’any passat exhibia la imatge de la marca Coca-Cola, la companyia reusenca va reemplaçar també el rellotge que hi havia i en va adquirir un de nou «on poguéssim escriure els missatges que es difonen per festes o per alguns partits del CF Reus», el que ara pateix les incidències. Fonts de la mateixa empresa han confirmat al Diari Més que, tot i que la pantalla havia tingut un funcionament aparentment normal en les últimes setmanes, els problemes tècnics «mai no han arribat a solucionar-se» per la inacció de fabricant i instal·lador, que «ens han venut i col·locat un producte del qual ara no es fan responsables».

Una intervenció delicada

Des de Borges exigeixen «o bé que es resolgui immediatament el problema o bé que ens tornin els diners que vam pagar per tal que comprem un nou rellotge que funcioni correctament, com esperàvem» i mantenen que la manca de resposta als seus requeriments reiterats podria venir donada pel fet que «actuar a la pantalla comportaria haver de despenjar-la del terrat, revisar-la i, un cop en bones condicions, tornar-la a pujar», una intervenció delicada i provablement costosa que ja es va poder veure el 20 del setembre de 2015, el dia del desembarcament de la imatge de Borges a la plaça Prim, tot just fa un any.

Per tot plegat «si la situació es manté en les mateixes condicions que fins ara durant més temps i la pantalla segueix sense funcionar, analitzarem les accions legals que podem emprendre per desencallar-la ja», concreten les mateixes fonts, que puntualitzen que «estem molt enfadats» tant pel tracte rebut com pel fet que l’avaria a la pantalla no ha permès emetre alguns dels missatges que estava previst d’il·luminar als caràcters led coincidint amb la Festa Major de Misericòrdia 2016. El darrer dels que es van poder veure, de fet, feia referència a la celebració del 50è Aplec Baix Camp. Es dóna la circumstància que el fabricant del mecanisme és una empresa industrial dedicada a la producció de rètols led i amb seu a Monteagudo, Navarra, sota el nom de Cumo. La instal·ladora, en cavi, és la local Signo.

«Hi volem ser»

La companyia alimentària no es planteja deixar l’espai publicitari, amb què es va comprometre per un contracte inicial que ja ha estat renovat, perquè «tenim clar que volem ser-hi», i puntualitza que «no és un problema de marxar sinó d’estar-hi bé». Segons les dades que van transcendir en el moment en que Borges entrés a la plaça Prim, anunciar-s’hi té un preu que oscil·laria entre els 8.000 i els 9.000 euros anuals.

tracking