Diari Més

Misericòrdia ja està aquí!

El Santuari de Misericòrdia es converteix en l'epicentre de les festes

Els Gegants ballant davant el Santuari de Misericòrdia.

Misericòrdia ja està aquí!Elena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reusencs viuen aquest diumenge el dia fort de la festa major petita de la ciutat, les Festes de la Misericòrdia. La missa tradicional ha estat l’acte que ha obert la jornada i, a mig matí, el Seguici Festiu ha omplert de música, soroll de petards i olor de pólvora els carrers de camí al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia des de la plaça de la Pastoreta. Un cop els balls, el bestiari i la resta d'elements del Seguici han arribatdavant el santuari, han realitzat balladesininterrompudament..

A la tardaa partir de les 5, tenenlloc elsaltres punts destacats de la programació d'aquest diumenge, amb les ballades conjuntes dels Gegants, els Nanos, el bestiari i els balls, seguides de l'actuació castellera dels Xiquets de Reus i acabant amb la baixada del Ball de Diables fins al santuari. Desprésés el torn del ball solemnecurtdel’Àliga de Reus al santuari, l’encesa del Drac i la Víbria i la mostra piromusicalque encendrà la façana del santuari, donant per acabades les festes de Misericòrdia 2016.

El fet que enguany les festes hagin caigut en diumenge ha fet apropar a gent de fora de la ciutat i ha permès que aquells reusencs que treballen fora hagin pogut viure el dia festiu. Per altra banda, la pluja de divendres va obligar a suspendre el Seguici Petit i s’ha ajornat fins divendres vinent a la tarda. Així, els reusencs allarguen la seva festa major petita.

tracking