Diari Més

El Seguici escalfa motors per aquest diumenge

Els elements i bestiari del seguici han sortit per Reus acompanyats de multitud de públic

El Ball de Valencians de Reus entrant a la plaça del Mercadal aquest dissabte.

El Seguici escalfa motors per aquest diumengeBall de Valencians

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major petita de Reus ja està aquí. La vigília del dia de la Mare de Déu de Misericòrdia ha vistballar al ritme de les respectives músiques els balls, el bestiari i els elements del Seguici Festiu de Reus. Des dels Gegantsfins a l'Àliga, passant pel Ball de Cercolets o de Galeres, entre tots els altres, centenars dereusencs i reusenquesque s'han acostat fins als carrers més cèntrics del municipihan pogut veure i viure de prop el preludi del dia gran de Misericòrdia.

Aquest diumenge els actesde celebraciódonaran el tret de sortida a les 7 del matí, amb la primera missa al Santuari de Misericòrdia. A les 8 i a les 9 es repetirà, i durant el llarg del dia el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge. A les 8 del matí, les matinades de Misericòrdiadespertaranels reusencs amb el grup de tabalers del Ball de Diables i el grupde tabalers de la Víbria, i les matinades galejades faran el mateix amb el Ball de Pere Joan Barceló. Per últim, les Matinades amb la Bandade Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia també faran la seva ruta pels carrers del centre de la ciutat.

També a partir de les 8, diferents establiments de la ciutat oferiran el tradicional esmorzar de forquilla. El Toc de Festa des del campanar tindrà lloc a les 10 del matí, i a partir de les 10.30 hores s'iniciarà la Baixadafins al Santuari de Misericòrdia, primer de la Banda de Cornetes i TamborsVerge de Misericòrdia, i després de tot el Seguici Festiu de Reus. A la tarda, a partir de les 5 i davantel Santuari, tindrà lloc la ballada de Gegants, Nanos, danses i bestiari. A les 7 començarà l'actuació castellera dels Xiquets de Reus, i mitja hora més tarddonarà el tret de sortida la tradicional baixada del Ball de Diables de Reus fins al Santuari. La resta de programació es pot consultar al següent enllaç.

El Ball de Pastorets.

El Seguici escalfa motors per aquest diumengeDiari Més

La diada castellera ha coincidit amb el Seguici Festiu.

El Seguici escalfa motors per aquest diumengeXiquets de Reus

tracking