Diari Més

L'Aeroport presenta candidatura per acollir el Connect Aviation 2019

Territori concreta que l’equipament formalitzarà el tràmit al 2017 per organitzar el fòrum europeu d’aviació comercial en dos anys

L'Aeroport presenta candidatura per acollir el Connect Aviation 2019

L'Aeroport presenta candidatura per acollir el Connect Aviation 2019Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs mesos després que la Taula Estratègica de l’Aeroport anunciés, en el marc de les conclusions de la reunió mantinguda a mitjans de maig, la determinació de captar a Reus una de les cites internacionals on s’apleguen anualment el gruix de les empreses enfocades al sector de l’aviació comercial, Territori confirma ara que el fòrum a què l’equipament aspiri serà finalment l’anomenat Connect Aviation i que l’edició que pretén organitzar és la corresponent al 2019. Les mateixes fonts detallen que el tràmit de la presentació de la candidatura quedarà formalitzat plenament al 2017 i puntualitzen que el fet que la Taula de l’Aeroport prioritzi l’opció del Connect Aviation no en descarta necessàriament d’altres però sí que la converteix en l’única sobre la qual «hi ha una decisió presa». De fet, i en la mateixa trobada celebrada principis d’aquest estiu, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, havia parlat de l’edició 2018 del Connect Aviation –tot i que s’ha dilucidat concórrer a la següent, la del 2019– i de la 2019 d’un altre fòrum de característiques similars que és conegut com a Routes Europe.

Segons la informació que detalla el mateix Connect Aviation, l’esdeveniment, que s’allarga durant tres dies, «planteja un fòrum únic i independent per a les línies aèries, aeroports i proveïdors de la indústria de tota Europa per a reunir-se en un ambient relaxat i productiu». A la cita assisteixen cada any «més de 400 directius que es veuen per discutir el desenvolupament de serveis d’aire, per aprendre de la indústria i per construir relacions duradores», i aquesta esdevé «una part essencial de l’agenda europea de desenvolupament de rutes per a l’aviació comercial i una necessitat essencial per a qualsevol que vulgui posicionar la seva marca com a reconeixible a Europa». El sistema, tant per al tancament d’acords com per a l’establiment de nous contactes, es basa en les reunions a dues bandes. «Aeroports, línies aèries, proveïdors de la indústria, consultors i organismes de turisme les preparen amb antelació i se’n poden celebrar tantes com els agents desitgin».

Conèixer el territori ‘in situ’

Font ja havia subratllat, al moment de comunicar la intenció d’atraure un d’aquests fòrums, la importància que té per a les ciutats que els acullen el fet que «els qui defineixen les rutes a Europa estan passant uns dies i coneixent en primera persona el producte que des d’aquí els oferim, que és molt diferent a fer-ho a través d’imatges o d’un altre mitjà que no els permeti experimentar allò que aquí és possible trobar o fer». El mateix Aeroport de Reus participa regularment en fòrums d’aquest tipus, on se segellen part de les rutes que integren a la programació de l’equipament. A més de les reunions o els seminaris que ofereix al Connect Aviation, aquest incorpora un espai on destinacions i aerolínies, i altres empreses de l’àmbit, poden exposar i visibilitzar el seu producte.

El Routes Europe, al País Basc

La propera edició del Connect Aviation se celebrarà entre el 22 i el 24 de febrer del 2017 a Còrsega, a la ciutat d’Ajaccio i en el palau de congressos amb què aquesta compta. Altres ciutats que han esdevingut escenari per al fòrum al llarg de les seves tretze edicions –la de Còrsega serà la catorzena que tingui lloc– són, entre 2013 i 2016, Vilnius (Lituània), Killarney (Irlanda) o Texas (Estats Units). El País Basc acollirà, al 2018, una edició del Routes Europe, l’altra de les cites en què ha estat pensat Reus.

tracking