Diari Més

Societat

La Colla «La Dieta del Cucurutxo» es dóna de baixa de la FRAC

Quatre agrupacions han estat sancionades

La colla «La Dieta del Cucurutxo» durant el carnaval de 2013.

La Colla «La Dieta del Cucurutxo» es dóna de baixa de la FRACLa Dieta del Cucurutxo/ internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla «La Dieta del Cucurutxo» s’ha donat de baixa de la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (FRAC). Així es va formalitzar en l’assamblea que va celebrar el passat dijous al vespre l’entitat que aplega les colles reusenques que participen al Carnaval. Segons comenten fonts properes a la FRAC al Diari Més, «era un fet normal perquè ja portava moltes sancions acumulades i abans de tornar a arrencar nous judicis, amb el cost que suposa per tots, es va arribar a aquesta entesa».

Cal recordar que aquesta colla va interposar una demanda contra la FRAC després que aquesta l’hagués expulsat de l’entitat al 2015 per conductes «incíviques». Tot i això, la jutgessa que duu el cas va acceptar el recurs de la colla i aquesta va poder participar en la rua de lluïment en aquest darrer Carnaval.

Per la seva banda, en l’assemblea de dijous també es va ratificar sancions a quatre colles, en alguns casos, per excedir el volum, i en d’altres, per sobrepassar el nombre de participants a les carrosses, xifrat en 250. Es tracta de la Reddis, Ballaruca, Els Encantats i la Jove Cambra de Reus. Segons expliquen fonts properes a l’entitat, «donat que aquestes colles no havien experimentat fins el moment cap problema, s’ha decidit no aplicar cap mesura que contempli l’expulsió o que impliqui no poder sortir en els propers anys». Així, expliquen aquestes fonts, «s’ha optat per limitar-los el nombre de participants a 200 en la propera edició i hauran d’anar amb unes pulseres identificatives els costos dels quals aniran al seu càrrec».

A més, «es posarà un limitador de so en els altaveus i els costos també els assumirà cada associació». En algun cas concret, alguna de les colles també haurà de revisar la documentació, ja que es considera «una falta greu entregar-la fora de termini».

tracking