Diari Més

Comerç

Decathlon i Media Markt negocien la seva arribada al Centre del Pallol

Les dues firmes internacionals s’interessen per ocupar dos locals de la part baixa del Passeig Comercial

Els locals comercials a la planta baixa del Centre Comercial on es podrien instal·lar les multinacionals.

Decathlon i Media Markt negocien la seva arribada al Centre del PallolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les multinacionals Decathlon i Media Markt podrien establir-se al Centre Comercial del Pallol en els propers mesos. Segons ha pogut saber el Diari Més, les dues companyies es troben en converses per ocupar dos dels locals de la planta baixa. L’estratègia de la cadena d’electrodomèstics passa per «la implantació de petites botigues en punts cèntrics» i veuria amb bons ulls l’arribada a Reus. En el cas de la multinacional francesa especialitzada en roba i calçat esportiu, una representació va visitar fa unes setmanes la ciutat per interessar-se pel local que havia ocupat La Traviata, de 1.500 metres quadrats.

Des de la companyia constaten que ara mateix que l’operació «no està confirmada». La pròpia cadena havia afirmat ja en la seva inauguració, al 2008, que l’establiment del Bellissens, de 999 m2, era «petit». Llavors, l’espai del polígon La Roureda estava considerat com a sòl urbà d’ús comercial, un condicionant per als negocis ja que, per la normativa establerta per Comerç, es veien obligats a obrir superfícies inferiors als 1.000 m2. La llei, però, va ser modificada al 2013. L’estratègia de la botiga podria passar doncs, per ocupar aquest nou local més cèntric.

D’altra banda, un grup holandès del sector tèxtil ha mostrat el seu interès en establir-se en aquest Centre Comercial reusenc. La ocupació dels espais del Pallol és actualment del 70%. Hi ha 28 locals ocupats i 13 que estan buits. En aquest sentit, des de l’empresa explotadora dels locals, Núñez i Navarro, confien en què la ocupació abans de Nadal sigui del 90%. Una de les prioritats passa per trobar un inversor que obri un supermercat, un tipus de negoci que havia quedat orfe des del tancament de Supercor, al 2009. En aquest sentit, la operació amb la firma Bon Preu va trencar-se quan tot semblava indicar la seva arribada. També es cerca operador per l’establiment que ocupava fins fa uns mesos la botiga Movistar, «l’única que s’ha traslladat d’aquí a la Fira».

D’altra banda, un dels interessats en el seu moment en ocupar un dels locals va ser Zara, però la intenció de la companyia, segons han explicat diverses fonts, era que la multinacional «demanava establir-s’hi sense pagar cap preu de lloguer». En aquest sentit, els preus d’arrendament al centre comercial del Pallol oscil·len entre els 20 i els 25 euros el metre quadrat.

L’efecte «La Fira» i el nou hotel

Segons expliquen des de Núñez y Navarro, «l’efecte del Centre Comercial La Fira es va notar únicament les primeres setmanes d’obertura» i afirmen que la particularitat del Pallol és la de ser «un centre diferent, obert i on es programen activitats els caps de setmana», reiterant la seva aposta pel públic familiar.

Per la seva banda, comerciants del Pallol i la gestora confien en què l’arribada del nou hotel sigui un pol d’atracció per atraure més visitants al Passeig Comercial i s’hi sumin noves empreses. En aquest sentit, des de Núñez y Navarro es mostren oberts a tendir ponts de col·laboració amb l’empresa promotora del nou hotel i els locals comercials que s’hi obriran. «Mantenim una línia de diàleg amb els propietaris de l’hotel per crear sinergies en els espais connectats a la planta baixa de l’edifici», expliquen des de Núñez y Navarro. Les previsions amb les que es treballa és que les obres del complex hoteler comencin a l’octubre. Ara bé, la incògnita que resta per resoldre és quin serà el projecte final. Aquest dependrà de si el propietari de l’immoble del carrer de l’Hospital 26, accedeix a la venda a la promotora Ginkoplanet. De la resolució de tot plegat pot acabar definint la definició de l’hotel de la plaça Evarist Fàbregas i l’estratègia comercial del Pallol.

tracking