Diari Més

Mobilitat

L'Aeroport de Reus consolida la tendència interanual d'augment de passatgers

Entre els mesos de juny, juliol i agost d’enguany hi han passat 74.000 més que durant el mateix període de 2015

La terminal d'arribades de l'aeroport reusenc, en una imatge d'arxiu.

L'Aeroport consolida la tendència interanual d'augment de passatgersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus segueix la tendència a l’alça de passatgers i respecte fa un any. Així, per la infraestructura reusenca hi han passat en els mesos de juny, juliol i agost un total de 459.055 passatgers. Respecte el mateix període de 2015, hi ha hagut un increment total de 74.099 passatgers. Llavors, la xifra total en els tres mesos indicats havia estat de 384.956.

Si copsem el comportament d’enguany, es confirma com el mes de juliol ha estat el període amb més passatgers. Concretament, en van passar per Reus un total de 167.641. Això suposa un increment significatiu respecte el juliol de 2015, ja que llavors n’havien passat 130.410. Ara bé, on sí que hi ha hagut diferències és en el mes d’agost. Així, tot i que l’aeroport ha sumat passatgers d’un any a un altre -26.000 més, aproximadament, el que representa un 19,5%- en aquest 2016 s’han perdut passatgers respecte el mes anterior, cosa que al 2015 havia estat a l’inrevés, experimentant llavors un lleuger repunt. Pel què respecta al juny, les dades indiquen que s’havia produït enguany un increment del 9,3% de passatgers respecte el període anterior. Un altre dels indicadors que mesuren l’activitat aeroportuària són les operacions. En aquest cas, l’anàlisi de les dades interanuals confirmen una tendència a la baixa. Així, durant els mesos de juny, juliol i agost s’han efectuat un total de 4766 moviments, mentre que ara fa un any, el global dels tres mesos donava un resultat total de 5.317. Si analitzem els tres mesos, el juny d’enguany ha estat quan el nombre n’ha estat superior, amb un total de 1.677, cosa que fa un any era el juliol el qual s’erigia com el periode amb més moviments, amb un total de 1.952.

D’altra banda, els indicadors intermensuals indiquen que aquest agost s’han efectuat menys operacions que el mes anterior: concretament, 1.427, per les 1.662 de juliol. Això sí, un 19,8% que l’agost d’ara fa un any.

Augment de les places

Enguany l’aeroport oferta 122.000 places més respecte l’estiu passat -el que representa un increment del 17% i un total de seients de 831.492, sumant tant vols d’anada com de tornada. L’aeroport ofereix un total de 28 destinacions, de les quals 3 són noves respecte la temporada passada. Ryanair, que suma 9 d’aquests 28 destins, ha recuperar el vol a Liverpool -també a Bristol i Glasgow, si bé aquestes destinacions ja les ofereixen altres companyies. Les altres dues noves destinacions són Knock, a l’oest d’Irlanda, i Amsterdam.

D’altra banda, es va donar a conèixer recentment que Ryanair connectarà l’aeroport de Reus i l’aeroport de Dublín amb dos vols diaris durant l’estiu del 2017. És una de les principals novetats que va anunciar per a Irlanda la companyia aèria de cara a l’any vinent, que amplia la freqüència a destinacions «de sol» des de Dublín, amb els dos vols a Reus cap a la Costa Daurada, dos vols diaris a Palma de Mallorca i un diari a Tenerife. L’altra de les novetats estiuenques és la que oferirà la companyia britànica Thomas Cook. La companyia incorporarà l’estiu de 2017 un nou trajecte que connectarà setmalment amb l’aeroport de Londres-Standsted, segons van confirmar fonts de la companyia. És la primera vegada que aquesta aerolínia realitza una connexió amb aquest aeroport londinenc, ja que fins ara només ho feia amb el de Gatwick a l’estiu.

tracking