Diari Més

Mobilitat

Denuncien la circulació de joves en monopatí per la via i esquivant vehicles

Conductors identifiquen episodis a la carretera d’Alcolea, el carrer Batan i el Tomb de Ravals i subratllen «la perillositat» d’aquesta conducta «per a tots»

Veïns han detectat nois patinant al creuament de Rogell de Llúria.

Denuncien la circulació de joves en monopatí per la via i esquivant vehiclesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de diferents punts de la ciutat han fet pública la seva indignació, a través de missatges a les xarxes socials i de forma reiterada al llarg de les últimes setmanes, davant la circulació de joves en monopatí «per la via i esquivant els cotxes que hi passem». Els conductors, que localitzen incidents d’aquest tipus a la carretera d’Alcolea o el Tomb de Ravals, entre altres, apunten la «perillositat» d’aquestes conductes que, segons diuen «posen en perill la vida dels joves i poden acabar en un accident que ens impliqui a tots dos i que ens quedi per sempre».

Una de les persones que denunciava, aquest diumenge, la situació explicava que «per la carretera d’Alcolea del Pinar, direcció a Reus i uns metres abans d’arribar al semàfor que dóna sortida del carrer Roger de Llúria, dues nenes d’uns 13-14 anys patinaven pel mig de la carretera i d’un carril a l’altre». La mateixa persona deixava constància que les noies tampoc «no portaven cap senyalització lluminosa que les fes identificables» i subratllava la «irresponsabilitat» d’aquesta actitud «en plena nit». «Després, en cas d’accident, tot de lamentacions», concloïa el missatge. Un altre conductor que va presenciar fets similars explicava que «fa un parell de dies, hi anava un noi més de 30 que de 20, carretera amunt en el mateix tram». «Jo anava al darrere i, entre el patí i jo, un vehicle dels Mossos. El van fer pujar a la vorera i ja està. I això que s’estava muntant una cua al darrere...», afegia.

Difícil veure’ls en plena nit

Episodis similars s’han reproduït aquest estiu al Tomb de Ravals on, cap al migdia, s’organitzaven embussos al Raval de Jesús rere alguns grups de joves que hi circulaven en monopatí. Es dóna la circumstància que, des de fa pocs mesos, aquest tram de via està limitat a 30 quilòmetres per hora per tal de fer-lo compatible amb l’ús de la bicicleta, però no s’ha contemplat, almenys de manera específica, el del monopatí. I al carrer Batan, en cap de setmana i coincidint amb els passis cinematogràfics, alguns veïns denunciaven el pas d’adolescents patinant, en direcció contrària i sense elements que els fessin visibles, per la mateixa carretera i a tocar dels vehicles.

La situació preocupa més «pel perill que corren» els qui s’aventuren a fer servir el monopatí a la carretera «desproveïts de cap element com els que porten els ciclistes perquè se’ls vegi millor» que no pels inconvenients que tot plegat pugui suposar a la resta del trànsit, i especialment quan els joves circulen per la via a darrera hora de la tarda o ben entrada la nit.

tracking