Diari Més

Urbanisme

Els treballs de neteja a l'antiga Sedera quedaran enllestits a finals de mes

Els treballs es van iniciar el maig i suposaran deixar arranjat el solar que va ocupar la fàbrica Passarel·la Tèxtil, a l’espera de saber quin serà el nou ús

Els treballs de neteja a l'antiga  Sedera quedaran enllestits a finals de mes

Els treballs de neteja a l'antiga Sedera quedaran enllestits a finals de mesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El solar que ocupava fins fa unes setmanes l’antiga Fàbrica Passarel·la Tèxtil -coneguda com la Sedera- quedarà totalment arranjat a finals d’aquest mes, una vegada finalitzi l’extracció de la runa. D’aquesta manera, es posarà fi als treballs que es van iniciar el passat mes de maig i que hauran tingut una durada de quatre mesos, amb els quals s’ha consumat l’enderrocament de la històrica fàbrica del passeig de Misericòrdia. Unes actuacions no exemptes de polèmica, ja que han generat durant aquests mesos queixes per part de les les entitats veïnals. Entre aquestes, la Plataforma Salvem la Sedera, qui denunciava un gran núvol de pols que va cobrir tot el barri Monestir durant dos caps de setmana com a conseqüència de la forta ventada que hi havia hagut.

A més, els veïns reclamaven que els camions d’obra que es feien servir per extraure la runa resultant de l’enderroc no travessessin pel passeig de Misericòrdia sinó que fessin servir el camí de terra per sortir directament a l’avinguda Sant Bernat Calbó. I també van denunciar a Inspecció de Treball l’enderroc de l’edifici històric ja que, segons afirmaven, no es complien les normes de prevenció de riscos per a la seguretat i la salut. A tot plegat cal recordar la localització de 12 dipòsits d’aigua recoberts amb amiant a la coberta de l’edifici i que van fer que els treballs que s’estaven duent a terme s’aturessin per poder extreure aquest material tòxic.

Una vegada quedi net el solar, caldrà veure quin serà l’ús que tindrà finalment aquest espai. En aquest sentit, cal recordar que des de les entitats veïnals s’ha vingut manifestant la seva oposició a què el solar es converteixi en un espai d’aparcament, ja que la intenció del consistori és habilitar en aquest emplaçament un pàrquing municipal amb zona verda fins que l’aprovació del POUM permeti la construcció de blocs de fins a cinc pisos. Així, el president de l’AAVV Monestir, Alfons Berbel, va recordar fa uns mesos que l’alcalde, Carles Pellicer, «es va comprometre a què si els veïns no volíem pàrquing, no n’hi hauria».

tracking