Diari Més

Animals

Una associació denuncia que l'Ajuntament de Reus no actua davant el maltractament de gats

Libera Tarragona, la denunciant, ha organitzat un seminari per lluitar contra aquests casos

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a Reus

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Libera Tarragona ha denunciat que l’Ajuntament de Reus i els cossos de seguretat competents no compleixen els protocols establerts ni les obligacions corresponents en casos d’enverinament i maltractament de gats. Aquesta denuncia feta en representació de Refugi Baix Camp i Reus Gats, desbordades pels continus casos de maltractament, es produeix després dels recents casos succeïts a la ciutat.

El triple delicte d'enverinament consecutiu a una colònia controlada de gats a prop de l'avinguda de Castellvell de Reus és el cas més recent. La cuidadora va anar a denunciar els fets fins a cinc vegades, sent rebutjada en dues ocasions. La voluntària explica que els agents van instar a que ella mateixa realitzés el procés d’investigació, a més de dir-li que "no tornés fins que no tingués proves". Els agents tenen l’obligació d’actuar i investigar davant aquest delicte, que es multa amb una quantitat de fins 20.000 euros per ser considerat greu.

L’associació denuncia que els cossos de seguretat tampoc van actuar en el cas en què tres gats petits van ser llençats per un balcó el passat mes de juny. Un d'ells va ser retornat a la llar des d'on van ser llençats. Les associacions felines van realitzar una denúncia per requisar-lo i van demanar la seva custòdia. Tot i així, les forces de seguretat no van actuar per retirar el gat al presumpte maltractador.

Un seminari per lluitar contra el maltractament animal

Davant la falta de protocols i la baixa implicació de les administracions publiques, la Coordinadora Felina de Tarragona i Libera Tarragona han decidit realitzar un Seminari de Protocol i denuncia de casos de maltractament animal el proper 10 de setembre a les 10h al Museu d’Art Modern de Tarragona.

Aquest seminari dotarà de recursos als ciutadans i activistes per lluitar contra el maltractament animal, a més de donar a conèixer el marc legal de la protecció animal, els protocols a activar i els procediments necessaris perquè aquests casos s’investiguin.

tracking