Diari Més

Segurtetat

Reus prova nous contenidors més resistents als incendis

El seu disseny evitarà danys al mobiliari urbà

Reus prova nous contenidors més resistents als incendisOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha instal·lat cinc contenidors al carrer de Sant Joan que estan dissenyats per a desfer-se i no generar flames, segons avançavaaquest dimartsreusdiari.cat. Aquests formen part d’un programa pilot de l’Ajuntament de Reus amb vistes al 2018, quan l’empresa adjudicatària haurà de canviar els contenidors de la ciutat.

Segons especifica el portal digital, el disseny d’aquests contenidors també evitarà possibles danys a altre mobiliari urbà o vehicles aparcats al costat. L’empresa gallega FormatoVerde ha estat l’encarrregada de fer arribar aquests contenidors, concretament el model small.bin, que són més petits -de 2.400 litres a 1.800- que els que actualment hi ha a la ciutat i que representa que són més funcionals de cara a la ciutadania.

La col·locació d’aquests contenidors arriba després de quasi un centenar de contenidors cremats en diversos punts de la ciutat, un fet que ha vingut repetint-se de forma periòdica durant el darrer any. En aquest sentit, com avançava el Diari Més en l’edició del passat dilluns, la crema de contenidors forma part d’una de les infraccions penals que més han crescut en el darrer any a la ciutat. Així, els delictes relacionats amb els danys, recollits en l’article 263 del Codi Penal, van créixer en un 28,1%. En els primers sis mesos d’enguany hi havia registrats 415 casos, mentre que entre gener i juny de 2015 aquests havien estat de 324. L’empresa assegura que en ser més baixos aquests cubells s’eliminaran les barreres visuals que comporta la presència de contenidors al mig del carrer.

tracking