Diari Més

Intervinguts nou-cents quilos de marihuana en una finca agrícola

Els Mossos han comissat fins a 257 plantes visibles des de l’exterior de la propietat i han detingut dues persones

Intervinguts nou-cents quilos de marihuana en una finca

Intervinguts nou-cents quilos de marihuana en una fincaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElsMossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió PolicialCamp de Tarragona, van detenir el 31 d’agost dos homes de 33 i 41 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar el passat 12 d’agost quan el Grup de Salut pública de la Unitat Territorial d’Investigació de Tarragona va localitzar una finca agrícola on s’estava cultivant marihuana de manera intensiva al municipi de la Selva del Camp.Durant els dies següents els agents van realitzar vigilàncies i van fer diverses gestions d’investigació. Els investigadors van constatar que es tractava d’una finca agrícola que s’havia arrendat als dos detinguts i que l’únic cultiu que s’hi realitzava era el de marihuana. El terreny disposava d’una tanca metàl·lica en tot el seu perímetre i, a l’interior, hi havia gossos de raça potencialment perillosa que estaven ensinistrats per a la vigilància en eventuals casos d’intrusió.

Tot estava perfectament preparat per als tres cultius que hi havia: els arrestats tenien un cavall i diverses cabres que assortien d’adob la plantació. El sistema de rec estava instal·lat de manera totalment professional. En aquest sentit, es dóna la circumstància que un dels investigats s’havia dedicat professionalment a instal·lar sistemes de canonades plàstiques.

A partir de tota la informació disponible i de les gestions policials que es van realitzar el passat 31 d’agost els agents van poder detenir els dos homes investigats en el moment que arribaven a la finca. En l’escorcoll que se’ls va fer al vehicle s’hi va trobar una bàscula elèctrica de precisió, una paperina que contenia heroïna i un pot d’adob per a plantes.

Cal destacar que els Mossos van comptar ambla col·laboració dels vigilants municipals de la Selva del Camp en el decurs de la investigació.El pes en brut de les plantes intervingudes vorejava els 900 quilograms i el preu de venda al detall, calculat segons el darrer barem emès per l’Oficina Central Nacional d’Estupefaentses situa al voltant dels 3.368.700 euros.

Els dos detinguts, un d’ells amb set antecedents per delictes de diversa tipologia, principalment en l’àmbit dels delictes contra el patrimoni, han passata disposició judicial aquestdivendresi el jutgen'hadecretatla llibertat amb càrrecs. Queda pendent la detenció de la parella sentimental d’un dels dos detinguts.

El dia 1 de setembre, els agents van poder destruir la droga intervinguda després de la pertinent autorització judicial.

tracking