Diari Més

Entitats animalistes denunciaran els intents d'enverinament de gats

Les associacions volen posar de relleu la situació de la colònia de la carretera de Castellvell

Entitats animalistes denunciaran els intents d'enverinament de gats

Entitats animalistes denunciaran els intents d'enverinament de gatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora Felina de Tarragona i l’associació Libera interposaran la setmana vinent una denúncia conjunta com a «mesura de força» davant dels intents d’enverinament de la colònia de gats del carrer de Maspujols, a tocar de la carretera de Castellvell. El detonant és la nova temptativa que es va produir a principis d’aquesta setmana, quan l’alimentadora de la colònia, de Refugi Baix Camp, va tornar a detectar la presència de productes tòxics en les safates de menjar dels animals.

Des de les entitats asseguren que amb la denúncia es cerca «formalitzar d’una forma més genèrica» les reclamacions que ja s’havien presentat davant de la Guàrdia Urbana, sobretot, a nivell individual per part de la persona responsable de tenir cura d’aquesta colònia. En aquest sentit, l’alimentadora ha explicat les dificultats per aconseguir que des de la Guàrdia Urbana li acceptessin la darrera denúncia: «em van dir que no em deixaven presentar-la i em van suggerir que anotés tots els intents d’enverinament». A més, em van comentar que tornés «només en el cas que tingués el nom de la persona responsable dels actes». Tot i això, explica, «vaig tornar a anar a la Guàrdia Urbana el mateix vespre i, llavors, l’oficial que hi havia sí que me la va acceptar. Entenc que a base de pressionar vaig aconseguir posar-la».

Precisament, des de la Coordinadora Felina insisteixen en què «per no dependre de la sensibilitat de l’oficial que hi hagi» volen presentar una reclamació que transcendeixi la que puguin interposar els cuidadors individualment en casos d’intents d’enverinament. De la mateixa manera, les entitats animalistes esperen aconseguir que hi hagi més patrullatge a la zona per evitar que es puguin produir més intents per acabar amb la vida d’aquesta dotzena de felins.. En aquest sentit, la pròpia alimentadora afirmava tenir dubtes que «es faci realment alguna cosa per part del cos policial».

Les entitats afirmen «no entendre» com es segueixen produint aquests reiterats intents d’enverinament, considerant que la reclamació que havien fet els veïns -moure els gats a un descampat del final del carrer Maspujols perquè no poguessin entrar a les cases-, ja s’ha dut a terme des de fa uns dies. Per la seva banda, un dels voluntaris del Refugi Baix Camp, Joan Cartanyà, advertia de la perillositat que suposaven els productes tòxics en les safates de menjar dels gats, «perquè també poden ser un risc per als gossos, o fins i tot, per alguns nens petits», va reiterar. Segons expliquen des de la Coordinadora Felina, amb actes com aquest, «el que estan dient els veïns és que no volen cap gat a la zona, però els animals tenen el mateix dret a viure allí que les persones».

Un cotxe «sospitós»

Segons comenten les entitats animalistes, «tenim la sospita de qui pot ser el responsable». Així, afirmen que «vam detectar fa pocs dies la presència d’un cotxe en el lloc on es deixa el menjar als felins» i que «els passatgers del vehicle s’haurien apressat a girar cua en ser alertats pels cuidadors dels gats». Així, des de la Coordinadora comenten que «vam aconseguir anotar la matrícula del vehicle» i que podrien incloure-ho entre la documentació que aportaran en la reclamació que tenen previst presentar dilluns.

Aquesta denúncia se sumarà a la que també havia presentat de forma conjunta l’Associació Reus Gats i Refugi Baix Camp, a banda de les que ha presentat l’alimentadora. Es tracta del «tercer intent» d’enverinament després dels viscuts fa dues setmanes. Els responsables duen a terme el control d’aquesta colònia de felins des de fa dos mesos.

tracking