Diari Més

El Tanatori remodelarà els accessos en carrers a prop de la plaça Picasso

El projecte coincideix amb l’obertura, d’aquí a dues setmanes, del nou espai que la funerària Mémora ha instal·lat al Tecnoparc

El Tanatori remodelarà els accessos en carrers a prop de la plaça Picasso

El Tanatori remodelarà els accessos en carrers a prop de la plaça PicassoOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els accessos al Tanatori municipal a través dels carrers pròxims a la plaça Pau Picasso viuran, al llarg de les properes setmanes, una remodelació. L’Ajuntament de Reus ha aprovat inicialment, mitjançant un decret d’alcaldia que té data del passat 19 d’agost, tot un projecte per a l’execució de feines «de reforma i millora» a aquests vials. Més enllà de la pròpia plaça, l’equipament connecta actualment amb el carrer Sol i Ortega, punt on està fixada l’entrada i la sortida a la zona d’aparcament per als visitants i també el pàrquing de servei que allotja els cotxes fúnebres a l’interior de l’edifici, i amb l’avinguda de Bellissens, a on toca un altre magatzem i l’entrada posterior al Tanatori. La plaça Pau Picasso, per la seva banda, desemboca a l’avinguda President Macià, des d’on s’ha de completar un darrer tram a peu fins accedir a la porta principal. És en aquest entorn on se centraran els treballs, el detall dels quals, així com la xifra de la inversió, no ha transcendit encara. El rentat de cara als accessos al Tanatori municipal coincidirà en el temps amb la posada en marxa del nou espai que Mémora inaugurarà al Tecnoparc «en prop de quinze dies» i que pretén significar «la possibilitat de triar» i « un servei adaptat al client».

El tanatori del Grupo Mémora, ubicat a l’antiga seu de STS que es localitza a la zona del Tecnoparc, comptarà amb tres plantes: una de subterrània, operativa i d’aparcament; una planta d’entrada on hi haurà la recepció i una sala de cerimònies; i la primera planta, que acollirà les tres sales de vetlla amb què comptarà l’equipament. Les obres a l’interior de l’edifici ja estan «enllestides», aquests darrers dies s’hi ha estat instal·lant el pertinent mobiliari i Mémora resta ara «únicament pendent d’obtenir els permisos» necessaris per poder obrir, apunta José Antonio Álvarez, gerent de l’àrea de Tarragona de l’empresa funerària. L’obertura del nou tanatori, en el qual s’ha invertit «prop d’un milió d’euros», mobilitzarà, juntament amb les oficines d’atenció que Mémora ja tenia entre l’avinguda President Macià i el carrer Sol i Ortega, «una vintena de treballadors» que ja formaven part de la funerària.

Fins ara, i des de la seva arribada a la ciutat, l’empresa funcionava a través del lloguer d’espais al Tanatori municipal, que al seu torn està gestionat per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. En la nova etapa que en quinze dies s’obre, «viurem els primers tres o quatre mesos com a una posada a punt de les instal·lacions, amb un equip local molt important, per fer l’entrada al mercat», afegeix Álvarez, que manté que «parlar de quotes en un sector com aquest», en què suposarà una alternativa al Tanatori municipal «sempre és complicat». Amb tot, la construcció del tanatori de Mémora significarà, d’entrada, la desaparició dels ingressos que percebia Reus Serveis Funeraris a compte del lloguer d’espais per part de l’empresa.

Oferir un servei «a mida»

Sobre el que aportarà la posada en funcionament de l’equipament del Grupo Mémora a l’antiga seu de STS al Tecnoparc, el gerent de la funerària concreta que «el que volem impulsar clarament és la qualitat del servei com a tret diferenciador respecte a la situació actual, és a dir, oferir serveis afegits en aquest marc: l’acompanyament a la família a la sala de vetlla, la possibilitat de triar en la qüestió musical... volem proporcionar un servei a mida, ajudar a que el moment pugui ser més íntim i que sigui, per damunt de tot, de la manera com la família vol». «El principal canvi és que ara es podrà triar i abans no es podia, i això ens ha de fer reflexionar», conclou José Antonio Álvarez.

tracking