Diari Més

Jordi Cervera: Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus

«No es pot estar qüestionant cada dia si els Jocs Mediterranis es faran o no»

Cervera es posa «al costat de Ballesteros» i recorda que Tarragona 2017 «és la nostra gran oportunitat»

«No es pot estar qüestionant cada dia si els Jocs Mediterranis es faran o no»

«No es pot estar qüestionant cada dia si els Jocs Mediterranis es faran o no»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—En accedir a la regidoria es va plantejar l’objectiu de donar a Reus una marató, recuperar el gran premi de golf i la carrera de BTT. En quin punt es troba?

—Tot es va complint. La marató la farem el primer trimestre del 2017, està concretada i pendent del recorregut. El I Torneig de Golf Ciutat de Reus ja va celebrar-se al juny i el tema de la BTT es farà entre novembre i desembre d’enguany. Per tant, tot allò que vaig dir ara està en marxa.

—Des de l’Ajuntament també es va començar a elaborar tot un llistat de petites «però importants» reformes, adreçades especialment a l’esport base.

—Entre elles hi havia les obres als vestidors del camp de La Pastoreta, que s’iniciaran de seguida. El que es fa a l’estiu és realitzar inversions per posar les instal·lacions a punt perquè s’hi desenvolupi la següent temporada. Ens movem perquè tot estigui en les millors condicions possibles.

—Treballava en una targeta per cobrir la franja en què els clubs no tenen freqüència de socis i oferir activitats a la gent gran a baix preu. Com està projecte?

—Estem a l’última fase de l’estudi i a final d’any presentarem el projecte. Volem ajudar els clubs, que de les set del matí a les tres de la tarda tenen menys activitat. A través de Reus de Bon Cor, centrats en la qüestió de la salut perquè la causa de mort més freqüent és el sedentarisme, busquem la forma que tantes persones que podrien fer activitat al matí ho aprofitin.

—Els Jocs Mediterranis marquen les reformes en equipaments al municipi. Quin paper tindrà Reus a Tarragona 2017?

—No es pot estar cada dia qüestionant si els Jocs Mediterranis es fan o no es fan. Sóc un defensor dels Jocs que han de servir per interrelacionar tot el territori, promocionar l’esport, el turisme, la ciutat. És la nostra gran oportunitat. Hem pogut arranjar l’Estadi, canviar la gespa, es milloraran les graderies, es guanyarà accessibilitat.... També al Pavelló Olímpic.

—A Tarragona hi ha cert neguit encara pel finançament de l’esdeveniment. El comparteix?

—Em poso al costat de qui el defensa cada dia, com és l’alcalde Ballesteros. És el que hem de fer tots i demano responsabilitat a les forces polítiques. Si pogués, de bon rotllo, li preguntaria a Rajoy si ha de pagar la part que li pertoca a l’Estat. L’Ajuntament ha complit, també la Diputació, i hi ha una aposta de la Generalitat. Tenim gent que fa esport i és necessari.

—En quin punt es troben les obres? Dissabte passat, el CF Reus estrenava terreny de joc.

—Si no haguéssim pogut jugar dissabte, m’haurien crivellat (riu) i les flors són per a tothom que ha treballat: Rellsa, Garden Tona. L’alcalde em trucava cada dia. Les obres es van fer per via d’urgència, pel que fa a la gespa, i aquest dimecres comença el segon projecte. Al Pavelló Olímpic, les feines també s’han iniciat.

—Com es farà compatible la segona fase de la remodelació amb la competició?

—He convidat el president Llastarri perquè estigui present a les reunions d’obres i s’intentarà que durant la setmana es treballi molt per causar els menys inconvenients als partits. Les feines preveuen que no es pugui afectar més de 500 localitats alhora i es començarà per aquelles zones amb menys presència d’aficionats.

—Ajuntament i entitat acaben de signar dos convenis per l’ús de les instal·lacions i en preparen un del tercer per a la temporada 2017-18. En què consistirà?

—El conveni es farà abans d’acabar l’any i perseguirà que tothom se senti còmode. L’opció de la cessió de l’Estadi per uns anys s’està estudiant perquè equips de Segona tenen convenis amb estadis municipals, però aquí s’hauria d’adequar el camp del costat i que l’equip pugui entrenar a Reus i no a Salou. S’ha d’anar a poc a poc.

—Què significa per a Reus rebre de nou els Special Olympics?

—Jo he tingut moltes il·lusions esportives, però la del 96 va ser impressionant. Aquest esdeveniment serà una altra experiència. Al Pavelló ens truca molta gent que vol ser voluntària. A la Festa de l’Esport farem públic el vídeo de presentació. Serà una temporada gran en tots els esports per a una ciutat que en practica molts.

—En què es concreta el nou model d’ús de pistes i camps de propietat municipal?

—Aquesta era una qüestió que no estava regulada i calia actuar. Al meu inici de regidor he tingut la gran sort de poder parlar amb tots els clubs i tothom s’adequarà a les circumstàncies.

—Com a responsable d’esports, el preocupa la situació econòmica d’algun club de la ciutat?

—Un regidor no és més bo si dóna més diners. Tothom té les seves dificultats i l’Ajuntament intenta ajudar al màxim. Abans, hi havia moltes més ajudes pel que fa a subvencions de bancs i caixes però les fusions han portat que moltes es perdin i tothom va a parar a l’Ajuntament. Nosaltres hem tret la línia de subvencions i donem cobertura.

—Quina competició li agradaria que acollís la ciutat al futur?

—Reus pot acollir qualsevol cosa. Què m’agradaria a mi? El CF Reus està a Segona i m’agradaria que pugés a Primera. El Reus Deportiu està a l’OK Lliga i és un bon any per guanyar algun títol, hi ha equip. Tenim karatekes, nedadors, tennistes... Voldria demanar Europeus, Campionats del Món.

—A banda de regidor, esportista. Acaba de tancar en novè lloc la participació a l’UltraEbre.

—M’ho vaig passar molt bé. Primer, nerviós. Com a anècdota, vaig demanar al cap de la Guàrdia Urbana que, si passava res, contactés amb el caporal d’Amposta i m’avisés si convenia sortir de l’aigua. És una travessa molt dura. Jo convidaria també Rajoy a nedar a l’Ebre perquè veiés que el riu necessita que baixi aigua.

tracking