Diari Més

Problemes tècnics obliguen Borges a apagar el rellotge de la plaça Prim

L’anunciant desconnecta la pantalla per evitar «dificultats a la lectura» dels missatges mentre l’instal·lador no resolgui l’avaria al mecanisme

Problemes tècnics obliguen Borges a apagar el rellotge de la plaça Prim

Problemes tècnics obliguen Borges a apagar el rellotge de la plaça PrimOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un parell de setmanes fent pampallugues, el rellotge de la plaça Prim s’ha apagat a l’espera que es resolguin els problemes tècnics que, al llarg d’aquests últims dies, no permetien distingir nítidament a la pantalla les informacions sobre la temperatura i la humitat al municipi ni tampoc la indicació de l’hora. La marca que s’hi anuncia des del passat mes de setembre com a relleu de Coca-cola, la reusenca Borges, ha pres la determinació de desconnectar-lo mentre l’instal·lador no hi porti a terme una reparació necessària per evitar «dificultats a la lectura» dels caràcters led, tal com apunten fonts de la mateixa empresa.

Es dóna la circumstància que precisament aquestes qüestions tècniques sobrevingudes havien provocat que el rellotge no pogués mostrar, tal com acostuma a fer des de l’arribada de Borges, els missatges en suport al CF Reus en el seu debut a la Segona Divisió ni «els que mostrem, per exemple, quan són festes», tal com concreten les mateixes fonts, que afegeixen que «des de l’inici hem tingut problemes aliens a nosaltres i que han anat a més». Davant l’avaria, Borges s’ha posat en contacte en diverses ocasions amb «el fabricant i l’instal·lador» del rellotge per tal de resoldre les circumstàncies que no en permeten el correcte funcionament però «com que la solució no arribava i encara esperem que s’hi intervingui, hem decidit que era millor no mantenir-lo en marxa si no es podia llegir, i apagar-lo mentre no es resolen els problemes tècnics. Tant l’instal·lador com el fabricant han donat una resposta insatisfactòria a les nostres repetides sol·licituds de reparació».

Segons les xifres que van transcendir al moment que Borges accedís a l’espai publicitari de la part superior del rellotge, el qual deixava vacant Coca-cola a conseqüència d’un «canvi de rumb a la política de màrqueting» de la multinacional i després d’haver-s’hi estat des de la dècada dels 80 com a un emblema de ciutat, anunciar-s’hi té un preu que oscil·laria entre els 8.000 i els 9.000 euros anuals. Amb tot, el rellotge tornarà a posar-se en marxa «quan pugui fer-ho amb normalitat», conclouen fonts de Borges, que lamenten que no s’hi hagi treballat encara per tal de corregir el problema tècnic i no han pogut fixar una data concreta per a la reencesa.

Des del setembre

L’establiment de l’empresa alimentària de producció i comercialització de fruits secs i oli a la part superior del rellotge de la plaça Prim va materialitzar-se el passat 20 de setembre del 2015 enmig d’una gran expectació a peu de carrer. Des del 15 d’abril, a l’espai publicitari lluïa un cartell on podia llegir-se que el rellotge es trobava «disponible» per a un nou anunciant amb l’adéu definitiu de la marca Coca-cola.

La col·locació del nou cartell, que també està il·luminat durant les nits i que exhibeix únicament el logotip de l’empresa, va tenir lloc un diumenge, dos dies després que Borges fes públic, a través d’un comunicat enviat als mitjans de comunicació, el lloguer de l’espai publicitari. Molts aprofitaven per prendre fotografies del moment del relleu. El moment de l’encesa, després de la intriga, va venir fins i tot acompanyat d’alguns aplaudiments entre els curiosos que havien seguit la instal·lació des de la plaça Prim durant el matí, tot just cinc mesos després que es veiés per darrera vegada el rellotge guarnit amb la publicitat de Coca-Cola. L’activitat de Borges a la ciutat on hi és present des de 1957, actualment dóna ocupació a més de 400 persones entre les dues plantes industrials, oficines i altres.

tracking