Diari Més

Augmenta un 30% el pressupost del Banc d'Ajudes Tècniques

Aquest està xifrat en 40.500 euros

Augmenta un 30% el pressupost del Banc d'Ajudes Tècniques

Augmenta un 30% el pressupost del Banc d'Ajudes TècniquesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc d’Ajudes Tècniques (BAT), el servei que ofereix material i assessorament tècnic a les persones amb dificultats de mobilitat, disposa enguany d’un pressupost de 40.500 euros, un 30% més que en l’any anterior. Una xifra que ha vingut propiciada per la inclusió d’aquest servei en el Contracte Programa 2016-2019 del Departament de Treball de la Generalitat, en el marc del programa d’actuacions en matèria d’accessibilitat per millorar l’autonomia de les persones. Així, el govern català aporta 24.000 euros del total pressupostat, tal i com va explicar ahir la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella. L’increment de la dotació respon, tanmateix, a una major demanda de persones que requereixen d’aquests materials.

Així, des que es va posar en marxa aquest servei, el nombre de sol·licituds ha anat a l’alça: 122, el 2014 i 188, el 2015. I en el què portem d’any, se’n porten 83. I és que, segons Vilella, «el creixement de la demanda té una incidència amb el boca-orella, més gent té coneixement del servei». El perfil mitjà d’un usuari del BAT és una dona de 80 anys. El servei es presta a través de la Fundació Pere Mata, que ha renovat el conveni amb l’Ajuntament de Reus pel 2016. En aquest sentit, les persones amb malalties mentals del Centre Especial de Treball de la Fundació realitzen tasques de suport a les persones amb necessitats de mobilitat. Especialment, les que fan referència a la instal·lació de materials voluminosos com poden ser grues articulades o llits.

El servei permet que les persones que ho necessitin puguin disposar del material mitjançant un lloguer. En el cas dels aparells voluminosos, l’usuari ha d’aportar un dipòsit de 50 euros i un preu de lloguer de 10 euros mensuals. Mentre que en els no voluminosos l’usuari només ha d’aportar la fiança.

tracking