Diari Més

«¿Por qué tiene que haber rey?»

El Sobrino del Diablo presenta el nou àlbum Injurias a la Corona als Jardins de la Casa Rull aquest dimecres a la nit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Si ya no tiran cabras desde un campanario, ¿por qué tiene que haber rey?. Si es absurdo que un cargo sea hereditario, ¿por qué tiene que haber rey? Si ya hubo una Revolución Francesa, ¿Por qué tiene que haber rey?». Així és com comença la lletra de ¿Por qué tiene que haber rey?, un dels temes del nou álbum del cantautor barceloní El Sobrino del Diablo.

Juan Gómez González, nom del músic, presenta l’àlbum Injurias a la Corona en una actuació en directe als Jardins de la Casa Rull de Reus aquest dimecres a la nit. Antifeixisme, anticapitalisme militant i ideologia llibertària s’uneixen a la música tan versàtil que es mou entre el rock, el pop i el folk i a l’habitual lletra irreverent, satírica i reivindicativa del músic de Barcelona a partir de les 10 de la nit en el modernista entorn de la Casa Rull.

Injurias a la Corona és el desè disc oficial i novè d’estudi d’El Sobrino del Diablo. Presentat el passat abril, la selecció de cançons recull una dotzena de composicions de l’any 2015 i alguns temes recuperats de l’època de Los Monjes, grup musical que el Sobrino va liderar entre el 1993 i el 1999, fent així un total de 19 cançons. Entre el repertori de l’àlbum també s’hi poden trobar tres versions de The Kinks, el grup vallesà Los Singing i el grup de hard rock britànic Saxon.

Música i lletres amb col·laboracions

Fins a 25 músics han col·laborat amb el músic en aquest desè àlbum. Entre aquests destaquen els guitarristes Nacho Margelí, de Twas Brilling; Eugeni Moreno, de Big Rocks; Carles Gallego, d’Always drinking marching band; els bateries Xavi García, de Calamento; i Norman Cilento, de La Puerta de los Sueños; els baixistes Ismael Lara, de Los 80 Principales; Typhoon, de Karies Mental. El pianista Santiago Chamizo, de La vaca multicolor i els cantants Perrocker, Mateólika i Náspid Franzapán. També hi col·labora el grup de les Illes Balears Projecte Mut, i els escriptors Beatriz Layunta Maurel i Carlos Zanón. La portada del disc i les il·lustracions són obra del dibuixant de còmics Carlos Gambarte.

Anterior parada

En la seva anterior visita a Reus, l’any 2014, Gómez va presentar l’àlbum Frankenstein. El disc comptava amb temes com Fairy Tale o Eso hay que Celebrarlo, on criticava la societat i l’estil de vida imposat o adoptat, a vegades sense ser-ne gaire conscients, per la societat. Una altra de les cançons curioses de l’àlbum, El Drac i Sant Jordi, explicava la llegenda de Sant Jordi des de la perspectiva del drac, un animal vegà que acaba construint una comuna amb els camperols amagats de Montblanc, que diuen no a la monarquia i viuen feliços sense rei.

Un moment d'una actuació del cantautor de Barcelona.

«¿Por qué tiene que haber rey?»El Sobrino del Diablo

tracking