Diari Més

Infraestructures

AENA inverteix més d'1 milió d'euros en adequar la terminal de l'aeroport

El projecte està dividit en dos lots i el termini d’execució està xifrat en 41 mesos, segons el plec de clàusules

AENA inverteix més d'1 milió d'euros en adequar la terminal de l'aeroport

AENA inverteix més d'1 milió d'euros en adequar la terminal de l'aeroportOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organisme que gestiona els aeroports espanyols, AENA, ha tret a licitació un projecte que contempla l’adequació de l’edifici de la terminal de l’Aeroport de Reus per tal que aquest tingui «un disseny funcional». Així, segons detalla el BOE publicat el passat divendres, «es licita l’assistència tècnica per la redacció del projecte, direcció d’obra i control de l’adaptació» d’aquesta infraestructura. L’import màxim d’aquesta licitació és de 1.106.400 euros i el termini d’execució està datat en 41 mesos. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins el proper 21 de setembre, tal i com s’especifica en el plec de clàusules particulars relatives al projecte.

Fonts d’AENA han declinat concretar quines seran les reformes concretes que han d’implicar que el disseny de la terminal esdevingui funcional, si bé han expressat que tenen a veure amb «la millora de l’experiència del passatger». En aquest sentit, cal apuntar que treballs d’aquest tipus ja s’han dut a terme en altres infraestructures gestionades per AENA.

Un precedent és l’Aeroport d’Eivissa, que al 2010 va ser objecte de tot un seguit d’actuacions relacionades amb el mateix àmbit del que ara surt a licitació per a la infraestructura reusenca. En el cas balear, les actuacions seguien «uns criteris generals de qualitat, imatge, adaptació a las característiques arquitectòniques, funcionalitat, confort, accessibilitat, economia i adaptació a la normativa vigent».

En aquest sentit, es feia referència a millores pel què fa als mostradors de facturació, amb la col·locació d’elements auxiliars -mobiliari i papereria- així com actuacions que es feien en la façana exterior -mòduls d’aparcament per bicicletes, col·locació de papereres, entre d’altres-. Tanmateix, assenyalava que tot el seguit d’actuacions tenien en compte les persones amb mobilitat reduïda.

En dos lots

Segons s’especifica en el plec de clàusules, el projecte està dividit en dos lots: un primer, xifrat en 275.000 euros, amb un termini d’execució datat en catorze mesos, i que fa referència a la redacció del projecte, mentre que l’import de la licitació en el cas del segon lot ascendeix a 831.400 euros. En aquest cas, el termini d’execució és de 27 mesos i fa referència al control i la vigilància de l’obra.

Aquestes adequacions, encara per concretar, s’afegiran a les què ja s’han dut a terme en els darrers mesos, en la línia de millorar l’experiència dels usuaris. Entre les més recents, destaca la obertura d’una cafeteria, a finals de juliol, o la reforma dels serveis. Tanmteix, fa un any es contemplaven treballs en els espais verds de la terminal de sortides instal·lant gespa als jardins d’oliveres que hi ha a l’exterior de les portes d’embarcament. Una iniciativa sostenible amb el medi ambient ja que la superfície, de 525 m2, no necessita reg.

Les actuacions canviaran l’aspecte d’una infraesructura que va tancar el mes de juliol amb 167.641 passatgers, un increment del 28,5% en relació amb el mateix mes de l’any passat. En els primers set mesos de l’any, el nombre de passatgers va sumar 443.614 persones, un 13% més que el mateix període de l’any passat. El nombre d’operacions realitzades al juliol es va situar en 1.952 operacions, un 17,4% més que l’any anterior.

tracking