Diari Més

Obren 80 expedients per enganxar cartells en espais reservats a entitats

Empreses d’oci nocturn ocupen habitualment aquests punts per promocionar esdeveniments

Obren 80 expedients per enganxar cartells en espais reservats a entitats

Obren 80 expedients per enganxar cartells en espais reservats a entitatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha obert durant aquest 2016 un total de 80 expedients sancionadors a aquelles empreses o particulars que han enganxat els seus pòsters o anuncis promocionals en les cartelleries circulars que hi ha repartides per diversos espais de Reus. Aquestes cartelleries, segons hi consta a la part superior, estan reservades a les entitats sense ànim de lucre, però constantment s’hi poden veure anunciats esdeveniments promocionals que fan referència, en la major part dels casos, a empreses d’oci nocturn de diversos punts de la Costa Daurada.

Fent una ullada ràpida per la geografia reusenca es poden trobar exemples que així ho evidencien. Són cartelleries situades en punts cèntrics com el Raval de Robuster, a l’alçada de l’Hotel Gaudí; al Raval de Martí Folguera amb el carrer del Vent o al Raval de Santa Anna, a l’alçada del Museu de Reus.

Algunes entitats reusenques han expressat la seva disconformitat per aquesta ocupació de l’espai. És el cas de l’Associació Amakuni, que recentment, a través de les xarxes socials, ha penjat una fotografia d’una d’aquestes cartelleres circulars. L’entitat denuncia el «poc respecte cap a les entitats», i adjunta la imatge del cartell d’una popular discoteca que està enganxat al damunt del seu.

Fins a 600 euros de multa

En relació a aquests expedients sancionadors, en la major part dels casos aquests han acabat amb algun tipus de sanció econòmica. L’ús de les cartelleries està regulatper l’Ordenança Municipal, concretament, en l’article 44 en el seu punt vuitè, s’especifica que es considera com a infracció «col·locar pancartes, cartells o propaganda fora dels llocs autoritzats». Aquesta infracció està qualificada com a lleu. Segons expliquen des de l’Ajuntament de Reus, aquestes sancions estan tipificades amb un màxim de 600 euros, tot i que en aquest cas les sancions que es posen són de 300 euros. La normativa està en marxa des de l’any 2005. La problemàtica per l’ús de la cartelleria per part d’entitats privades va suscitar les queixes del grup municipal de la CUP, l’any 2013. Llavors, la formació política va decidir penjar diveros cartells fora de l’espai reservat per a entitats, en senyal de protesta per la situació. Aquest fet li va comportar multes amb un import superior als 11.000 euros. La formació va afirmar llavors que es negava a pagar aquestes multes.

tracking