Diari Més

L'Associació d'Oci Nocturn es troba sense activitat després de 7 anys

L’entitat que aplega els locals reusencs confia en poder seguir endavant tot i la situació actual

L'Associació d'Oci Nocturn es troba sense activitat després de 7 anys

L'Associació d'Oci Nocturn es troba sense activitat després de 7 anysOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Reusenca de Locals d’Oci Nocturn es troba en punt mort. L’entitat que agrupa els locals reusencs es troba pràcticament sense activitat i es troba «descomposada».Així ho ha assegurat el president de l’Associació, Josep Maria Tintorer. El representant de l’entitat explica que l’activitat s’ha anat reduint progressivament en els darrers mesos i en això hi ha influït «el fet que diversos dels socis fundadors de l’Associació hagin anat quedant desvinculats, en molts casos, perquè han abaixat la persiana dels seus negocis».

Des de l’entitat afirmen que, malgrat «haver perdut pistonada», la voluntat és tornar a reactivar l’activitat. Tot i això, Tintoter afirma que no s’ha fixat una data a curt termini perquè els associats tornin a reunir-se i determinar quines han de ser les línies a seguir en el futur. Aquesta associació va néixer al 2009, amb una voluntat d’unir el sector de l’oci nocturn de Reus i amb l’objectiu de defensar els interessos dels professionals dels locals associats. Entre els seus eixos hi havia també el de fer campanyes de promoció, promoure el consum responsable, col·laborar amb les administracions així com la difusió de publicacions periòdiques. En aquell moment, van ser vuit els empresaris que van formar part d’aquest projecte, del qual Tintorer n’és el president des dels seus inicis.

«Poques conductes incíviques»

Un altre dels eixos bàsics amb els que es va crear aquesta associació és la promoció de la convivència i respecte pels veïns de la ciutat. En aquest sentit, l’aprovació de l’Ordenança municipal de Civisme, que va entrar en vigor el passat 5 d’agost, especificava que s’havien reforçat els controls policials contra les conductes incíviques, entre elles, les relaciondades amb l’oci nocturn.

Qüestionat sobre aquest assumpte, Tintorer, també responsable del conegut local La Fàbrica, afirma que en general a la ciutat hi regna «tranquil·litat, i respecte algun fet puntual i un cas específic, en general no podem afirmar que hi hagi conductes incíviques», ha constatat. D’altra banda, el president de l’Assocació ha posat de relleu l’augment «importantíssim» de la oferta de locals d’oci nocturn en els darrers anys. El mateix responsable ja havia qualificat temps enrere la ciutat com un «referent» en aquest àmbit.Sobre aquest aspecte, Tintorer ha assenyalat que els locals «s’estan concentrant més al centre que a la perifèria».

tracking