Diari Més

Una dona vol evitar que l'excompany, acusat d'abusos, vegi la seva filla

La mare demana que se suspenguin les visites al punt de trobada mentre no es dicta sentència sobre els fets, denunciats al 2013

Una dona vol evitar que l'excompany, acusat d'abusos, vegi la seva filla

Una dona vol evitar que l'excompany, acusat d'abusos, vegi la seva fillaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna de Reus que va denunciar al 2013 la seva exparella per abusos cap a la filla reclama que la petita, de la qual té la custòdia i que ha d’acudir setmanalment a un punt de trobada per complir amb el règim de visites determinat amb el pare, no l’hagi de continuar veient almenys fins que no es dicti sentència sobre el cas. Rosario Hernández, que a l’espera de resolució està obligada des de l’any passat a deixar la nena durant dues hores de la tarda dels dissabtes perquè mantingui el contacte amb el seu progenitor, argumenta que la situació està portant repercussions per a l’estat de salut de la menor, que tenia tres anys i mig al moment de recórrer a la justícia i que ara «es desperta cridant a les nits i té problemes per controlar els esfínters quan sap que li toca anar a veure el seu pare».

Els fets estan sent investigats al jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona, segons apunta la dona, la qual, davant «la petició de Fiscalia que s’arxivi el cas» ha fet públiques les seves circumstàncies i, amb el suport d’algunes entitats socials reusenques, ha convocat una concentració demà al Mercadal per demanar el que considera un «canvi necessari, lògic i clau per al benestar» de la seva filla.

Amb tot, i esperançada que la pressió popular l’ajudi a obtenir allò que reclama, Rosario va decidir no acudir la setmana passada a la cita dels dissabtes en «el primer cop» que no compleix amb el programa de visites i conscient que «això podrà portar-me sancions i pot acabar en presó però ho prefereixo abans que seguir fent passar per això la meva filla, que està emocionalment destrossada i a qui no s’està tenint en compte en tot això». En un període anterior, en què la nena també havia faltat a les visites per malaltia, «un cop es va millorar, se la veia de meravella, era una altra. Vam aportar informes mèdics i una pericial dels forenses que recomanava que la situació familiar continués igual, però ell va reclamar que no s’estava complint el règim de trobades i la vaig haver de tornar a portar». La dona ja havia presentat denúncies anteriorment contra la seva ara exparella «per maltractament psicològic, però va passar-se a una qüestió civil de parella i únicament van condemnar-lo per injúries, perquè m’insultava contínuament».

És per això que «l’única cosa que demano és que aquesta persona estigui allunyada de la meva filla com a mínim fins que el jutgeresolgui alguna cosa sobre els abusos, que sé que hi van ser», apunta Rosario Hernández, que diu que «només vull protegir la meva filla perquè s’estan vulnerant els seus drets quan el que hauria de passar és tot el contrari». Al punt de trobada, sempre segons la versió de la dona, «sento cridar la nena des de l’altre costat de la porta i em sento impotent perquè allà també es redacten els informes sobre la relació d’ella amb el pare i amb mi i no reflecteixen allò que passa». Després d’aquests tres anys «sense resposta per part de la justícia» la mare ha canviat de representació per mirar «que s’acceleri alguna cosa».

Concentració al Mercadal

«Sense saber ben bé on acudir, perquè jo ja no pensava que hi hagués cap més sortida i la nena corre perill», Rosario Hernández ha trobat a través de les xarxes socials el suport de particular i d’algunes entitats i col·lectius de la ciutat que han col·laborat en convocar una concentració per demanar una solució a aquestes circumstàncies. La trobada està programada, tal com s’ha estat anunciant aquests dies a través de les xarxes socials, demà dissabte al Mercadal i a partir de les dotze del migdia.

tracking