Diari Més

Connectivitat

La implantació de la xarxa WIFI Reus ja es troba en fase de proves

Aquest estiu s’estan instal·lant els punts de connexió que es troben principalment al centre de la ciutat

La implantació de la xarxa WIFI Reus ja es troba en fase de proves

La implantació de la xarxa WIFI Reus ja es troba en fase de provesAlbert Sunyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La implantació de la xarxa Wifi de Reus avança poc a poc i actualment ja es troba en fase de proves. Des de fa uns dies es pot visualitzar des d’un dispositiu mòbil aquesta xarxa, identificada com a reus_wifi_en_proves. Així, quan es clica a sobre d’aquesta, l’aplicació demana a l’usuari una contrasenya. En aquest sentit, una vegada el desplegament de la xarxa finalitzi i el servei estigui plenament operatiu, la connexió redirigirà, de forma automàtica, a una pàgina on s’oferirà informació sobre la ciutat. Concretament, un 50% dels continguts informatius d’aquest portal faran referència al propi consistori. Un 25% seran espais sobre l’oferta comercial, que aniran a càrrec de l’adjudicatari. Mentre que l’altre 25% restant tindrà, en principi, un ús destinat a la publicitat.

Catorze punts

La xarxa Reus Wifi consta d’un total de 14 punts que s’estan implantant de forma gradual a la ciutat durant aquests mesos d’estiu. S’identifiquen amb els colors corporatius municipals i es visualitzen fàcilment, degut a la seva alçada. La major part d’aquests punts estan ubicats al centre de la ciutat.

Concretament, es troben situats al Raval de Martí Folguera amb carrer del Vent; el Raval de Sant Pere, a l’alçada de la Prioral; a la plaça del Mercadal, davant de l’Ajuntament i amb la cruïlla amb el carrer de la Mar. Tanmateix, a la plaça d’Evarist Fàbregas, a la confluència entre la plaça de Catalunya i el Raval de Santa Anna, la Plaça de Prim, al carrer de Sant Joan, a l’alçada de l’antic Hospital de Sant Joan, així com la plaça del Pintor Fortuny.Fora del nucli antic, també hi ha punts instal·lats a l’estació d’autobusos, a tocar de les taquilles; així com a l’avinguda del Carrilet a tocar de l’avinguda de Pere el Cerimoniós, a l’avinguda de Sant Jordi i finalment, a l’edifici de la Palma, situat al carrer Ample.

120 euros per cada punt

La posada en marxa del servei inalàmbric es remunta al setembre de 2015, quan es va obrir el concurs públic per l’adjudicació d’aquest servei. Aquesta xarxa municipal oferirà Internet de forma gratuïta, però té restriccions de banda. D’altra banda, el servei també contempla la instal·lació d’una pantalla de grans dimensions a l’entorn de la plaça Prim i del carrer de Llovera, on també s’oferirà informació sobre la ciutat, en la línia de l’aplicació mòbil.

Cal esmentar, d’altra banda, que aquest servei no tindrà cap mena de cost per a l’Ajuntament, segons va manifestar fa uns mesos la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació. Tant la implantació de la xarxa com l’explotació d’aquesta van a càrrec de l’empresa adjudicatària.

Segons el plec de clàusules del concurs, el consistori reusenc percebrà 120 euros anuals, els quals aniran destinats a finançar els cartells d’informació sobre el servei en diversos punts de la ciutat.

La implantació de la xarxa wifi reusenca s’emmarca en el projecte Reus Smart City i té com objectiu la promoció de la ciutat a través de diversos vessants com són l’agenda d’activitats, així com la oferta en restauració, comerços o turística. La posada en marxa de la xarxa inalàmbtrica, sembla doncs, cada cop més a prop. Cal tenir en compte que la previsió inicial amb la que treballava l’Ajuntament era que estigués ja operativa des del passat mes de març.

tracking