Diari Més

Cultura

La cultura japonesa es cita a la Palma amb el VIII festival Hikari

L’esdeveniment tindrà lloc el 3 de setembre

La cultura japonesa es cita a la Palma amb el VIII festival Hikari

La cultura japonesa es cita a la Palma amb el VIII festival HikariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaFira Japonesa Hikari arriba a la seva vuitena edició el proper dissabte, 3 de setembre. L’esdeveniment, que tindrà lloc a La Palma, està inspirat en els festivals d’estiu del país oriental, anomenats ‘natsu matsuri’.

Des de les 11 del matí i fins a les 10 del vespre, els visitants podran fer un recorregut per diversos estands gastronòmics, culturals, comercials i d’oci. També s’han programat un seguit activitats a dins i fora del recinte. D’una banda, cal destacar la demostració d’arts marcials japoneses, de kàrate i de judo. També es duran a terme diverses xerrades gastronòmiques, una de les quals comptarà amb una degustació de sake. A més, també es faran tallers de jocs tradicionals japonesos i d’origami. Per la seva banda, el certamen també comptarà amb l’exposició fotogràfica Japanese People, a la Sala Polivalent.

Una de les novetats en aquesta edició serà la visita del Cònsol General del Japó en funcions, Akiko Sagano, que farà una conferència sobre terratrèmols en el país oriental. Des del mateix consulat japonès s’oferirà una altra xerrada titulada “Etiqueta a la taula japonesa”, a càrrec de Natàlia Mazarredo. També destaquen les conferències al voltant de l’artesania, que durà a terme Ramon Serrano, o la del Japó a l’època Edo, a càrrec de Xavier Teixidó. En el programa també hi figura la narració de contes japonesos, així com una demostració de pintura, que durà a terme Mitusuru Nagata.

Segons ha explicat l’Associació Amakuni, organitzadora de l’esdeveniment, qualsevol que ho desitgi podrà venir a la fira amb el tradicional vestit japonès, el yukata o kimono, “per tal de crear ambient de fira tradicional”.

La fira, que ja s’ha convertit en una cita obligada en els darrers anys, seguirà sent gratuïta i està adreçada a tots els públics.

tracking