Diari Més

Societat

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus va atendre 256 dones el 2015

Els dos grans eixos d'intervenció són les dones i els seus fills, que pateixen algun tipus de violència i l'apoderament de les dones i la sensibilització social.

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus va atendre 256 dones el 2015

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus va atendre 256 dones el 2015Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus (SIAD) va atendre un total de 256 dones l'any 2015, amb 808 atencions realitzades distribuïdes entre serveis d'assessorament psicològic, assessorament jurídic i d'altres serveis. El SIAD és el servei d'informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació a l'exercici dels drets de les dones que es pot trobar al Casal de les Dones.

Aquest servei municipal, que funciona des de 2011, desenvolupa les seves tasques en coordinació, cooperació i col·laboració amb l'Institut Català de les Dones de la Generalitat. Alguns dels principals objectius són treballar amb la comunitat i en el teixit associatiu femení en la realització d’accions que visualitzin les aportacions de les dones, dinamitzar i impulsar la coordinació i la col·laboració amb els grups i organitzacions de dones, i oferir-los recursos que facilitin la realització de les seves activitats, assessorar, orientar i realitzar una primera atenció a dones en situacions de violència masclista o realitzar activitats de sensibilització social.

Es tracta d'una iniciativa amb un funcionament transversal que posa en comú recursos de diferents departaments de l'Ajuntament de Reus, on hi participen una coordinadora, una treballadora social, una auxiliar tècnica, una psicòloga i una assessora jurídica. Les regidories implicades directament en el funcionament d'aquest servei són la Regidoria de Benestar Social i la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

El SIAD duu a terme la seva activitat en dos grans eixos d'intervenció: l'eix referent a les dones i els seus fills i filles que pateixen algun tipus de violència i, en paral·lel, envers l'apoderament de les dones i la sensibilització social.

Pel que fa a l'eix vinculat al possible patiment de violència, el SIAD fa seguiment d'aquells casos que arriben derivats de l'Oficina d'Atenció a la Víctima. En aquest sentit, s'ofereix atenció individualitzada, atenció grupal -amb tallers d'autoestima i el Grup d'Ajuda Mútua- i atenció comunitària amb xerrades de sensibilització.

Respecte al segon eix d'intervenció, els objectius específics són reconèixer les aportacions femenines a la societat mitjançant la visualització social; promoure un espai de trobada, intercanvi, reflexió i treball per a dones amb la finalitat de treballar el respecte mutu i les relacions entre iguals. A la vegada que es promouen activitats i formacions per les dones, tot col·laborant amb les entitats i associacions, i promoure estratègies de prevenció i sensibilització en tots els àmbits, tant institucionals com socials, per caminar cap a la tolerància zero envers les violències contra les dones.

tracking