Diari Més

Medi ambient

Denuncien la «retenció» de quatre gossos de Reus a la protectora Ampare

L’associació Gent i Gossos reclama a l’entitat ebrenca que torni els animals a la seva propietària, de 87 anys, però a l’Ampare diuen que ella els hi va donar

Denuncien la «retenció» de quatre gossos de Reus a la protectora Ampare

Denuncien la «retenció» de quatre gossos de Reus a la protectora AmpareCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gent i Gossos, associació reusenca compromesa amb els animals de companyia, reclama a la protectora Ampare, de Móra la Nova, que torni a mans de «la seva propietària» quatre gossos que es trobarien «retinguts» a les instal·lacions de l’Ebre. Sempre segons el relat de persones vinculades a Gent i Gossos, Ampare hauria fet seves les quatre mascotes sense el consentiment ple de la seva ama, una dona de 87 anys que havia patit un ictus i que, davant la impossibilitat de tenir-ne cura, havia cedit recentment els quatre animals a Gent i Gossos. Membres de l’associació se’n feien càrrec als mateixos terrenys adjacents a casa de la dona fins el passat 10 d’agost, quan aquesta, arran d’«una picabaralla personal amb un dels membres i actuant al marge de l’acord» assolit amb Gent i Gossos, va avisar la responsable de la protectora Ampare que es desplacés a la finca i pregués les mascotes. Tot i que ara ella s’ha fet enrere en aquella decisió, Ampare no els hi retornaria.

Des de Gent i Gossos apunten que la dona patia l’anomenat síndrome de Noé, fet que l’havia portat a acumular una quantitat significativa d’animals als seus terrenys «tot i que sempre intentàvem reduir-ne el nombre» i «l’ajudàvem en tot el que podíem i fins on ella ens ho permetia». Als 87 anys, la dona, que tenia un llarg historial mèdic vinculat a malalties del cor, va patir un ictus greu que va comportar hospitalització durant un mes i, després, el trasllat d’ella a casa d’una germana. A Gent i Gossos mantenen que «a petició seva, vam estar anant a la seva finca a tenir cura dels gossos, tot netejant l’acumulació de coses que aquesta senyora tenia i desinfectant-ho tot» i que «abans d’això, no havíem pogut fer més que ajudar-la amb pinso i gestionant l’adopció dels gossos que ens permetia donar». Donat l’estat de salut de la dona, la família d’ella i Gent i Gossos haurien arribat a un acord per tal que membres de l’entitat s’establissin a la finca i poguessin així «encarregar-nos dels animals en exclusiva». Així que «la senyora va cedir-nos la propietat de tots els gossos per agilitzar els tràmits de la seva adopció».

L’adopció de les mascotes

Les mateixes fonts sostenen que, dels quinze gossos que van trobar-se a la finca, ara només en quedaven quatre per lliurar en adopció –Thor, Car, Cloti i Negra–, un dels quals ja tenia nova casa i havia de marxar amb la seva nova família aquest passat cap de setmana. És en aquest punt on, denuncien des de Gent i Gossos, la dona va mantenir una picabaralla amb un dels seus membres i va avisar Ampare, que efectivament «va emportar-se de forma il·legítima els gossos». A la mateixa entitat apunten que la dona qui els va cedir els animals, amb 87 anys, s’ha traslladat fins a Móra la Nova per reclamar ella mateixa els gossos –i que la situació ha estat traslladada a Mossos d’Esquadra i Seprona–, però que Ampare no els ha volgut tornar.

Al seu torn, Ampare emetia un comunicat a les xarxes socials on deixava constància que «la propietària dels animals va ser ajudada durant molt de temps per Gent i Gossos» però que la dona «ha vist que estan donant en adopció els animals sense consultar-li-ho i ha demanat ajuda al Refugi La Ginesta –vinculat a Ampare–», i aquest «ha fet els papers i ha posat el xip als gossos». La nota puntualitza que «els animals estan lliures sense gàbies» i que Ampare «només ha complit el mandat de la propietària». Des de Gent i Gossos han convocat aquesta tarda una protesta per exigir a Ampare i al refugi que tornIn les mascotes a la dona que, segons mantenen, els està reclamant sense resposta per part d’una protectora que «havia denunciat que estava al límit de la capacitat».

tracking