Diari Més

Les Comissaries Externes de Proximitat han atès més de 1.900 persones durant els set primers mesos de 2016

Aquest servei es va posar en marxa l'any 2013

La policia atèn les persones que ho necessiten.

Les Comissaries Externes de Proximitat han atès més de 1.900 persones durant els set primers mesos de 2016Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Comissaries Externes de Proximitat de Reus, depenents de la Guàrdia Urbana, han atès 1.904 persones fins al 31 de juliol d'enguany. Els serveis realitzats per aquestes oficines del cos policial municipal des de la seva posada en marxa l'any 2013 no han parat de créixer i tenir demanda ciutadana, en especial els punts situats a l'antic Hospital (al carrer de Sant Joan) i a l'estació d'autobusos. Des del passat mes de maig funciona també una CEP a l'aeroport, que opera durant els horaris de vols.

A aquests tres punts d'atenció policial externs a la Comissaria Central cal sumar-hi les CEP que funcionen durant l'any (fora de la temporada d'estiu) als diferents centres cívics. Són oficines externes amb les quals el cos municipal de seguretat dóna compliment a la seva estratègia de proximitat a la ciutadania amb els objectius de reforçar la prevenció i augmentar la capacitat de resposta.

Entre les 1.904 persones ateses hi ha hagut 114 demandes de servei de policia, 115 instruccions de diligències judicials, 64 confeccions d'actes administratives i 34 elaboracions d'informes.

La comissaria externa de proximitat amb més demanda de servei continua essent la de l'estació d'autobusos, que entre gener i juliol d'enguany ha atès un total de 941 persones, amb 42 demandes de servei de policia, 20 actes administratives obertes, 16 diligències judicials instruïdes i 11 informes.

Pel que fa a la comissaria externa de l'antic hospital, des de principis d'aquest any ha atès 764 persones, amb 68 demandes de servei, 96 diligències instruïdes, 34 actes administratives i 14 informes elaborats.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha recordat que les Comissaries Externes aporten una eina més per acostar els serveis de seguretat a la ciutadania i funcionen com a espais de referència a l'abast de tothom que tingui un problema, on es pot trobar assessorament professional d'un policia de manera accessible i ràpida.

tracking