Diari Més

Eiffage, Copisa i Coasa faran les obres perquè Reus sigui subseu de Tarragona 2017

Reus Esport i Lleure ha adjudicat a les empreses els projectes del Pavelló Olímpic i de l’Estadi per un global d’1,8 milions d’euros

Eiffage i Coasa faran les obres perquè Reus sigui subseu de Tarragona 2017

Eiffage i Coasa faran les obres perquè Reus sigui subseu de Tarragona 2017Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els procediments públics oberts per Reus Esport i Lleure (Rellsa) al juny amb l’objectiu d’adequar instal·lacions esportives del municipi per als Jocs Mediterranis culminaven ahir amb l’adjudicació de les obres a tres empreses. En detall, Construcciones Asensio SL (Coasa) i Copisa Construcctira Pirenaica SA copen les feines de remodelació del Pavelló Olímpic, amb una inversió de 995.000 euros, i les d’impermeabilització de les cobertes del mateix equipament, que compten amb un pressupost de 119.000 euros. D’altra banda, Eiffage Infraestructuras Sau es farà càrrec de les reformes a l’Estadi Municipal de Futbol, i materialitzarà un projecte global pressupostat en 719.300 euros i complementari al que Garden Tona SL manté en marxa, per 439.294 euros, per reemplaçar el terreny de joc del camp. Així queda reflectit als documents d’adjudicació de Rellsa –que són tres, un per a cada actuació–, amb data del passat 4 d’agost i que es feien públics ahir, un cop aprovada la proposta de la mesa d’adjudicació que ha de regir els procediments d’aquest tipus. Tot plegat suposa la primera passa per adequar els espais com a escenaris de Tarragona 2017, amb Reus subseu de futbol i gimnàstica artística.

Pel que fa al Pavelló Olímpic, que capta 1,1 milions d’euros dels 2,4 que la Rellsa i la Diputació de Tarragona han aportat per aquest rentat de cara a la capital del Baix Camp, la remodelació afectarà les dues plantes. A la planta baixa, hi ha prevista una millora integral dels vestidors, la substitució de la xarxa d’aigua freda, la reforma dels vestíbuls i del punt d’atenció als usuaris i la reubicació de la sala tècnica de comunicacions i informàtica a un nou emplaçament. A la primera planta s’executarà una remodelació integral de les zones est i oest, es condicionarà la sala de premsa i s’habilitaran unes oficines de serveis esportius. A nivell general, es treballarà en la millora de l’eficiència energètica als espais que hagin viscut actuacions i també s’instal·larà una nova escala d’evacuació interna que vol garantir la seguretat d’esportistes i espectadors. Per a fer-ho, Copisa compta amb un termini exacte de cinc mesos i catorze dies a partir de l’inici de les obres.

Videomarcadors de 16 metres

La impermeabilització de les cobertes del Pavelló Olímpic, un projecte separat i que ja va iniciar-se anys enrere amb motiu de la celebració del Campionat del Món 2014 de Patinatge Artístic a Reus, inclourà l’adequació de la xarxa de sanejament, la instal·lació de dispositius d’ancoratge, l’eliminació de les juntes, el tractament de punts crítics i la substitució de lluernes. L’equipament havia patit en els darrers temps problemes de goteres que en complicaven l’ús amb pluja. Amb un pressupost de 119.210 euros, Coasa haurà d’enllestir aquestes feines en quatre mesos. Dins aquest mateix apartat, el Pavelló Olímpic es dotarà de dos videomarcadors de setze metres quadrats i adaptables a totes les disciplines. Allà es disputarà la competició de gimnàstica artística dels Jocs Mediterranis.

Un recinte més accessible

Pressupostades en 719.310 euros i amb un termini de 28 setmanes, les obres a l’Estadi Municipal de Futbol, a càrrec d’Eiffage Infraestructuras, executaran millores a graderies i accessos, la reconversió en aparcament d’una part del camp de rugbi que no es feia servir fins ara, l’eliminació de les barreres arquitectòniques al global del recinte, nous serveis i l’ampliació de la zona per als mitjans de comunicació, entre algunes altres. Les 4.500 localitats amb què compta l’equipament, que acollirà la competició de futbol de Tarragona 2017, no augmentaran i, mentre durin les feines, no romandran tancades.

tracking