Diari Més

Urbanisme

Els veïns de la Sedera denuncien que l'enderroc genera núvols de pols

El col·lectiu demana que camions d’obra no circulin pel passeig; Solvia vol enllestir les feines aquest mes

De l'antiga fàbrica tèxtil només resta ja la façana i una altra entre les quatre parets de tancament.

Els veïns de la Sedera denuncien que l'enderroc genera núvols de polsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per tirar a terra l’edifici de la Sedera, que arrencaven a mitjans del passat mes de maig enmig de la forta oposició del veïnat a l’entorn de l’antiga fàbrica tèxtil, encaren el tram final. Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell i gestora tant de la pròpia estructura com dels terrenys que l’envolten, preveu que les feines d’enderroc que s’executen a través d’una segona empresa siguin enllestides «entre finals del mes d’agost i principis de setembre» amb la neteja i el tancament del solar que hi quedi. Amb tot, des de la plataforma Salvem la Sedera mantenen que les obres, que ja van denunciar al seu moment per manca de senyalització, generen «un seguit de problemes al veïnat» de què «l’Ajuntament ja ha estat posat al dia» i que «no es resolen malgrat les queixes de totes les parts», en paraules d’Alfonso Berbel, al capdavant del col·lectiu. Entre les «molèsties» que acusen els veïns, un «gran núvol de pols que va cobrir tot el barri Monestirs fa dos caps de setmana per la forta ventada que hi va haver».

«A l’obra, fan servir una simple mànega de jardí per evitar que això passi i, quan hi ha una mica de vent, ja no serveix». A la plataforma entenen que «hi ha inconvenients que són propis de qualsevol obra» però, també, que «n’hi ha d’altres que es podrien evitar molt fàcilment si l’empresa fes cas a allò que indica l’Ajuntament en lloc de continuar treballant pel seu compte». El col·lectiu demana, en paral·lel, que els camions d’obra que es fan servir per extraure la runa resultant de l’enderroc «no travessin pel passeig Misericòrdia sinó que facin servir el camí de terra per sortir directament a l’avinguda Sant Bernat Calbó», tot i entendre que els treballs s’han portat a terme en tot moment «a partir de les vuit del matí, en l’horari que contempla la llei». Recorden, a més, que l’empresa que s’encarrega de tirar a terra la Sedera «es va comprometre amb els veïns que els avisaria cada cop que extragués bigues, perquè això provoca vibracions al terra. I ho va fer al principi, però després ha tirat pel dret».

Netejar i tancar el solar

Les feines que s’havien iniciat des de la part interior de l’antiga fàbrica tèxtil es porten a terme ja a l’exterior de la Sedera, que ha perdut dues de les quatre parets de tancament i conserva gairebé únicament en peu la part de la façana que dóna al passeig de Misericòrdia. Fonts de Solvia explicaven ahir a aquest mitjà que la previsió és que el solar que resti de tot plegat estigui completament net i tancat entre finals d’agost i setembre, i que «els contractistes se centren ara en la retirada de runa». Des de Salvem la Sedera es queixen que l’Ajuntament no els ha citat encara per concretar quin serà el projecte que ocupi aquest solar i continuen rebutjant l’opció del pàrquing.

tracking