Diari Més

Cultura

Renoven el Teatre Bravium i preveuen reobrir-lo per la temporada de tardor

Utilitzaran butaques que havien format part de l’antic auditori de la Fira i remodelaran l’escenari, la sala, el vestíbul i el bar

Renoven el Teatre Bravium i preveuen reobrir-lo per la temporada de tardor

Renoven el Teatre Bravium i preveuen reobrir-lo per la temporada de tardorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Un rentat de cara del Bravium». Així és com l’actriu i membre de la junta de Bravium Teatre, Lourdes Domènech, descriu la renovació que aquests mesos d’estiu estan duent a terme de les emblemàtiques instal·lacions. L’objectiu del col·lectiu és renovar diversos espais per aconseguir que el teatre torni a lluir amb total seguretat i poder reprendre l’activitat a la tardor, entre setembre i octubre. D’entrada, un canvi important serà la renovació del pati de butaques. Domènech detalla que «després de fer els tràmits amb l’Ajuntament hem aconseguit quedar-nos amb butaques procedents de l’antic auditori de la Fira». D’aquesta manera, es pot reutilitzar un material que es troba en bon estat i que substituirà uns seients que tenen més de deu anys de vida. A la vegada, canviaran el teló i serà d’un material ignífug, pintaran l’escenari, les parets de la sala, el vestíbul i el bar.

«També estem treballant per traslladar tot el vestuari que tenim fins al mateix teatre. Actualment el tenim guardat en una casa del costat i, ara, estem col·locant unes barres poder-lo emmagatzemar millor», explica Domènech. Més enllà de les reformes, una de les peculiaritats que amaga aquest col·lectiu és que compta amb gairebé 3.000 vestits. Per aquest motiu, l’actriu destaca que «de moment, la idea és obtenir els patrons d’aquells vestits que ja no es puguin utilitzar per fer-ne de nous». A més, a llarg termini, volen conservar aquelles peces més antigues i, possiblement, també exposar-los. «Després de les peces del Bravium que estan exposades al Teatre Fortuny, nosaltres encara conservem vestits que tenen més de cent anys. Tot i que no es poden utilitzar perquè estan molt vells, es podria buscar altres maneres de posar-los en valor i conservar-los». Entre aquests s’hi poden trobar uniformes de soldats, vestits de diables o llargues faldilles de dona.

La instal·lació de les butaques es preveu que es dugui a terme aquestes primeres setmanes d’agost, tot i que encara estan acabant de tallar els ferros i adaptar aquestes peces a la sala. No obstant això, el col·lectiu ja té tancada la programació d’activitats fins al mes de desembre. Domènech assegura que «volem continuar mantenint un teatre viu i obert».

Renoven el Teatre Bravium i preveuen reobrir-lo per la temporada de tardor

Renoven el Teatre Bravium i preveuen reobrir-lo per la temporada de tardorOlívia Molet

tracking