Diari Més

Municipal

La pòlissa dels consellers acaba de nou amb AIG, l'única asseguradora interessada

Reus Serveis Municipals adjudica l’assegurança del 2016 a la mateixa empresa en no haver rebut més ofertes al procediment

Una imatge d'arxiu d'un dels plens celebrats enguany a l'Ajuntament de Reus.

La pòlissa dels consellers acaba de nou amb AIG, l'única asseguradora interessadaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa AIG es farà càrrec, per aquest 2016, de l’assegurança de responsabilitat civil que cobreix els riscos d’actuació d’administradors, directius i gestors de les societats municipals depenents de l’Ajuntament de Reus. Després d’un reguitzell de concursos que s’iniciaven el passat 8 d’abril –com a compliment del compromís del govern de convocar un procediment públic a canvi del «sí» de l’oposició per haver renovat la pòlissa amb AIG al 2015– i que han anat quedant deserts un rere l’altre, el Consell d’Administració de Reus Serveis Municipals va resoldre, reunit el 26 de juliol, adjudicar el contracte corresponent al 2016 a la mateixa empresa que se n’ocupava fins ara, AIG, amb una prima anual fixada en prop de 232.000 euros. Les cobertures dels consellers de les empreses municipals es trobaven prorrogades des que la pòlissa anterior amb AIG caduqués, tot just el 21 de juliol, sense una alternativa, i segons fonts municipals, «en els mateixos termes» detallats a l’assegurança que va estar vigent per al 2015.

El nou contracte amb AIG s’ha tancat finalment, tal com detalla l’acta del Consell d’Administració, en un procediment negociat sense publicitat a què van ser convidades un total de quatre empreses. AIG va ser, però, l’única que va presentar l’oferta en el termini previst «havent declinat, les altres empreses, la invitació a participar en aquest procediment» que es considerava «urgent» donada la data de venciment de l’anterior pòlissa. La proposta d’adjudicació elaborada per la mesa que havia de regir el procediment va atorgar a l’empresa uns resultats de 4 punts sobre 30 possibles en els criteris basats en judicis de valor i de 40 punts sobre 70 possibles en els criteris quantificables per l’aplicació de fórmules automàtics. En el primer àmbit, AIG la proposta d’AIG incrementava d’1 a 4 anys la cobertura a consellers retirats, però no presentava millores ni en l’avançament de les despeses de defensa des del primer euro, ni en les despeses de restitució d’imatge, entre altres. En el segon àmbit, AIG no millorava les fiances de jurisdicció comptable però sí un dels apartats que s’havia fixat l’Ajuntament, l’ampliació de la retroactivitat de la cobertura, que serà a partir d’ara «il·limitada».

L’única proposta

En detall, i segons figurava al plec de clàusules que regia el procediment negociat, Reus Serveis Municipals valorava especialment l’ampliació de les cobertures actuals i la inclusió de la retroactivitat: les empreses que la incorporessin per sinistres produïts l’any 2013 sumarien cinc punts, les que ho fessin per sinistres produïts l’any 2012 obtindrien vuit punts i n’aconseguirien deu aquelles propostes amb retroactivitat il·limitada, com és el cas de l’oferta d’AIG.

La retroactivitat des del 2014 era obligatòria per accedir al contracte de l’assegurança de responsabilitat civil per a administradors, directius i gestors de les empreses municipals, que inclourà cobertures de responsabilitat davant l’Administració i davant reclamacions presentades per tercers, la restitució de la imatge pública, despeses de defensa jurídica o derivades de fiances i que «s’estén expressament» a multes administratives, responsabilitat tributària, despeses d’aval concursal o reclamacions presentades per accionistes majoritaris. La determinació del Consell d’Administració de Reus serveis Municipals està basada en un informe de valoració que atorga 44 punts a l’empresa i que detalla que «l’oferta d’AIG Europe compleix amb tots els requisits establerts en el plec i sent l’únic licitador que ha presentat una proposta que compleix amb els requisits, es pot afirmar que la proposta d’AIG Europe és la més avantatjosa per a Reus Serveis Municipals».

tracking