Diari Més

Emprenedoria

Reus tindrà el primer 'skatepark indoor' legalitzat de tot l'Estat espanyol

L’empresa Devils Bikes vol inaugurar aquest espai situat al polígon Agro Reus al setembre

Reus tindrà el primer 'skatepark indoor' legalitzat de tot l'Estat espanyol

Reus tindrà el primer 'skatepark indoor' legalitzat de tot l'Estat espanyolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus podria tenir, a partir d’aquest setembre, el primer skatepark indoor de l’Estat espanyol. Sota el nom de Devil Indoor Park la botiga especialitzada en la venda dels patinets scooter –que cada vegada estan més de moda–, Devil Bikes, està construint un espai pensat perquè qualsevol persona aficionada o un professional d’aquesta modalitat o d’altres com la pràctica de skate pugui fer-ho «faci fred o calor, pluja o vent». Així ho destaca Fran Hidalgo, propietari de l’establiment i impulsor d’aquest skatepark.

De fet, explica que «si tot va bé i podem tenir enllestides les rampes i obtenim els permisos, crec que podríem inaugurar aquest setembre». En aquest sentit, assegura que «aquest skatepark es convertirà en el primer indoor de tot l’Estat espanyol que estigui completament legalitzat i que compleixi amb la normativa pel que fa a seguretat i les condicions de les rampes i els diferents mòduls amb els quals comptarà».

De moment, ja estan treballant per condicionar una nau de gairebé 1.000 metres quadrats situada al polígon Agro Reus, concretament al número 167 del carrer Ignasi Iglesias. Hidalgo detalla que ja tenen a punt «la piscina d’escuma». Aquesta servirà perquè els patinadors hi caiguin quan facin «trucs, voltaretes o alguna animalada en saltar a través de la rampa». Compta amb 3.600 cubs d’escuma i fa 7 metres de llarga.

Així mateix, l’espai es bastirà amb rampes de tot tipus, escales, baranes i escales. «Hem estat analitzant i hem tret informació dels skateparks que ja existeixen arreu del país, ja sigui pel que fa al tipus i la forma de les rampes, com per aconseguir comptar amb el millor skatepark», afegeix l’impulsor.

Per al negoci, la posada en marxa d’aquest espai tancat i que permetrà diversificar i ampliar l’oferta de la ciutat en la pràctica d’aquest esport, ha suposat una inversió de gairebé 300.000 euros. Hidalgo recorda que «a la demarcació de Barcelona ja n’existeix un altre, però hi ha alguns elements que no són del tot legals».

La voluntat és obrir durant tota la setmana i l’horari canviarà en funció de l’època de l’any. Tot i que el preu per accedir-hi encara no el tenen definit, tenen clar que inclouran una petita escola en el seu interior, per tal que un professor pugui ensenyar diferents modalitats d’aquesta pràctica.

‘Skatepark’ municipal

D’altra banda, Fran Hidalgo lamenta «el mal estat en el qual es troben les instal·lacions de l’skatepark municipal». Recorda que «l’espai habilitat prop de les piscines municipals es va construir fa tretze anys i, aleshores, era el millor de tot l’Estat. Ara, en l’estat de deixadesa, les destrosses i els robatoris perpetrats per alguns grups de persones que s’hi concentren, han provocat que sigui dels pitjors». De fet, aquesta setmana s’ha iniciat una petició de recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament de Reus que l’arregli. Els encarregats d’iniciar aquesta petició ha estat un grup de joves de la formació En Comú Podem i ja han recollit més de 260 mostres de suport, a través del portal Change.org, i demanen prevenció, «abans que passi alguna cosa pitjor».

Reus tindrà el primer 'skatepark indoor' legalitzat de tot l'Estat espanyol

Reus tindrà el primer 'skatepark indoor' legalitzat de tot l'Estat espanyolOlívia Molet

tracking