Diari Més

Festa

La Fira de Sant Jaume de Reus esdevé, fins diumenge, epicentre de festes tradicionals

El Parc de la Festa acollirà les diferents activitats de la festivitat, durant aquest cap de setmana

Reus obre les portes a la Fira de Sant Jaume

Reus obre les portes a la Fira de Sant JaumeChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus dóna el tret de sortida a la Fira de Sant Jaume amb una inauguració passada per aigua. Poc després de la tradicional tallada de la cinta, aquest divendres al vespre, els visitants s’afanyaven per resguardar-se de la pluja. Un any més, el municipi obre la festa al públic amb l’objectiu de mantenir viva una de les costums més antigues de la ciutat, i alhora un dels certàmens firals més consolidats de Catalunya, que té els seus orígens en l’any 1343.

D’entre les activitats lúdiques que presenta la programació, cal destacar la presència dels cavalls, atès que en el marc de la fira s’organitza la 21ª Fira del cavall, amb l’exhibició dels diferents centres hípics de la demarcació, concursos de “Horse ball” –prova de bàsquet a cavall- salts d’obstacles i l’espectacle eqüestre, que es realitza cada nit, a càrrec de la companyia francesa Manon Lesage.

Altres actes de tipus familiar són els sopars tradicionals a la fresca, elaborats amb productes de Km. 0 pels propis productors de la zona i la Cursa de portadors de sacs d’avellanes. Les activitats de l’àrea infantil amb les atraccions de fira i les passejades en poni complementen el ventall de propostes d’oci. Enguany, per setè any consecutiu es continua corrent la clàssica Cursa nocturna de Sant Jaume, el recorregut de la qual transcorre, durant alguns metres, per l’exterior del recinte firal.

Una trentena de participants, entre expositors del Mercat d’Alimentació i col·laboradors de diversos sectors sumen esforços per fer de la Fira de Sant Jaume un lloc de reunió familiar i veïnal.

tracking