Diari Més

Compte enrere per la Fira de Sant Jaume

La 21a Fira del Cavall, el sopar a la fresca, la cursa de portadors de sacs d'avellana i la cursa nocturna, plats forts de la fira

Compte enrere per la Fira de Sant Jaume

Compte enrere per la Fira de Sant JaumeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Sant Jaume de Reuss'inaugura el pròxim divendres 22 de juliol a les nou del vespre, iestarà oberta fins el dia 24al Parc de la Festa. L’Agència Reus Promoció, amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona, organitza la Fira de Sant Jaume amb l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus i un dels certamen firals més antics de Catalunya, que té els seus orígens en l’any 1343.

En els darrers anys el certamen ha anat evolucionant i actualment, la Fira presenta un model lúdic i festiu, que manté el seu caràcter de «Fira de nit a Reus», amb horari de 19 a 24 h, i presenta una programació orientada especialment al públic familiar i als aficionats als cavalls. L’entrada a la fira és gratuïta.

Els grans protagonistes de la Fira de Sant Jaume sónels cavalls, ja que en el marc de la fira s’organitza la 21a Fira del Cavall. Altres activitats destacades són els Sopars tradicionals a la fresca, elaborats amb producte de Km 0 pels propis productors de proximitat, i la Cursa de portadors de sacs d’avellanes. Les activitats de la zona infantil, amb les atraccions de fira i les passajades en poni, complementa el ventall d’activitats de la Fira de Sant Jaume. D’altra banda, un any més tindrà lloc la Cursa nocturna de Sant Jaume, el recorregut de la qual, transcorre durant alguns metres per l’exterior del recinte de la Fira.

La Fira de sant Jaume compta amb la presència d’una trentena de participants, entre expositors i col·laboradors de diferents sectors.

21a Fira del Cavall

És l’apartat més destacat de la Fira de Sant Jaume. Organitzadaper l’Associació dels Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, es comptarà amb la presència de diferents centres d’equitació de la demarcació. Cal destacar que en aquests moments, la Fira de Sant Jaume és l’única fira de cavalls que es realtiza a Catalunya.

El divendres a la tarda es podrà veure el concurs de «Horse ball», una prova de basquet a cavall i l’exhibició dels centres hípics. El dissabte al matí tindrà lloc el Concurs d’Alta Escola, i a la tarda, el Concurs Territorial de Salt d’Obstacles, que compta amb un gran èxit de públic per la seva espectacularitat. Finalment, el diumenge al matí es realitza el Concurs de Doma Clàssica i a la tarda, el Concurs de Pole Bending i Barrel Racing, i l’exhibició dels centres hípics. Tots els concursos són puntuables per a la Copa Catalana. A banda d’aquestes competicions, destaca especialmet l’espectacle eqüestre que es realitza cada nit, i que aquest any anirà a càrrec de la companyia francesa de Manon Lesage. Es podrà veure divendres i dissabte a les 23 h i diumenge a les 22.30h, i serà una actuació en que els genets realitzaran doma en llibertat i diverses especialitats acrobàtiques.

Sopar de la Fira de Sant Jaume

Elaborat i servit pels propis ramaders i pagesos de la zona, el sopar promociona i vol posar en valor els productes de proximitat de qualitat. El sopar de la Fira de Sant Jaume és, des de fa uns anys, una de les activitats amb més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar a l’aire lliure un menú de productes autòctons.

La proposta per aquest any inclou una amanida de tomàquet del Benach del Camp de Tarragona, un assortit de carns a la brasa compost per xai, llonganissa i cansalada, conill «a l’ajillo» i les postres, a escollir entre mel i mató de la Vall del Brugent o codonyat clàssic Glady de Vinyols, tot acompanyat pel vi del Celler del Masroig. El preu del tiquet del menú manté el seu preu i es podrà adquirir a la mateixa fira al preu de 10euros. També es podran comprar degustacions individuals. Totes les amanides i els plats de carn estaran amanits o cuinats amb oli d’oliva verge extra DOP Siurana.

20a Cursa de portadors de sacs d’avellanes

Un dels actes més emblemàtics i genuïns de la Fira de Sant Jaume de Reus és la cursa de portadors de sacs d'avellanes,on els participants es carreguen un sac d’avellanes de 58 quilos a l’esquena per completar un itinerari d’uns 900 metres aproximadament. La cursa es desenvoluparà el dissabte dia 22 a les 20.15 h en un circuit establert a prop de la Fira. La Cursa de portadors de Sacs d’avellanes és la primera de les tres curses que es realitzen cada any a Reus, Riudoms i Valls, i forma part del gran premi Unió. Prèviament, a les 19.45 h, es realitzarà l’exhibició de portadors de sacs d’avellanes, a càrrec del Club Esportiu Alba.

Zona infantil i mercat d’alimentació

Pensant especialment en el públic familiar i els visitants més joves, la Fira presenta una zona infantil diferenciada, en la que s’ubiquen les tradicionals atraccions de fira, així com el circuït de ponis, en què poden pujar els nens i fer una breu passejada.A l’entrada principal de la Fira s’ubicaran els expositors del Mercat d’Alimentació, en el que es podran trobar formatges, coques artesanes i llaminadures, així com les xurreries i la resta d’oferta de restauració dela Fira.

Cursa Nocturna de Sant Jaume

Per setè any consecutiu torna la clàssica cursa d’estiu Nocturna de Sant Jaume, que torna a compartir dia amb la inauguració de la Fira de Sant Jaume.Aquesta cursaés possible gràcies al suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Riudoms, Reus Esport i Lleure, la Fira de Sant Jaume i tots els col·laboradors i els participants.

tracking